Μενού
proponitis-ilioypoli
Προπονητής Ηλιούπολη | Facebook, Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Βαρύ κατηγορητήριο απήγγειλε ο εισαγγελέας στον 44χρονο προπονητή του τάε κβον ντο από την Ηλιούπολη, ο οποίος κατηγορείται για τον βιασμό τουλάχιστον 5 αθλητριών του, άπασες ανήλικες και συγκεκριμένα ηλικίας 12 έως 16 ετών. Ο 44χρονος προπονητής, κατηγορείται για βιασμό κατά συρροή, κατάχρηση ανηλίκων σε ασέλγεια, παραβίαση προσωπικών δεδομένων, προμήθεια και κατοχή ναρκωτικών.

Ο προπονητής, στον οποίο ασκήθηκε ποινική δίωξη ύστερα από τη σύλληψή του, φέρεται να βίασε τουλάχιστον πέντε κορίτσια από το 2009 έως το 2020. Ο Α.Δ. οδηγήθηκε στον ανακριτή από τον οποίο έλαβε προθεσμία για να απολογηθεί την Παρασκευή.

Η είδηση έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία στους κόλπους του αθλήματος, με την ομοσπονδία να εκδίδει μάλιστα και ανακοίνωση, στην οποία χαρακτηρίζει ανθρωπόμορφο τέρας τον κατηγορούμενο.

«Ανθρωπόμορφο τέρας»

«Νιώσαμε ντροπή και αποτροπιασμό στο άκουσμα της είδησης ότι ένας προπονητής του ταεκβοντό συνελήφθη επειδή φέρεται να παρενοχλούσε σεξουαλικά ανήλικες αθλήτριες που ανήκαν στο σύλλογό του. Δεν το χωράει ανθρώπινος νους, ότι ένας άνθρωπος που θα έπρεπε να είναι δάσκαλος στους νεαρούς αθλητές και αθλήτριες, μεταμορφώθηκε σε ανθρωπόμορφο τέρας, ωθώντας κάποια νεαρά κοριτσάκια σε πράξεις απεχθείς, καταδικαστέες, που χρήζουν νομικής παρέμβασης και φυσικά καταδίκης.

Δυστυχώς, η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό, έλαβε γνώση της δράσης του συγκεκριμένου προπονητή μόλις πριν από λίγη ώρα από τα τηλεοπτικά κανάλια. Ουδέποτε είχαμε λάβει κάποια καταγγελία από τους γονείς ή τις ίδιες τις αθλήτριες, γιατί σε διαφορετική περίπτωση θα είχαμε ήδη παρέμβει ώστε να αποπέμψουμε από την οικογένειά μας, ένα παραβατικό στοιχείο. Και δεν θα μέναμε μόνο εκεί. Εμείς οι ίδιοι θα τον είχαμε καταγγείλει στα αρμόδια όργανα, γιατί τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές όχι μόνο στο ταεκβοντό και τον ελληνικό αθλητισμό, αλλά ούτε στην κοινωνία μας.

Θα είμαστε στη διάθεση της Δικαιοσύνης για οτιδήποτε χρειαστεί. Δεσμευόμαστε ότι η διοίκηση της ΕΛΟΤ θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τη δημιουργία συνθηκών ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο στο μέλλον. Παράλληλα θα ζητήσουμε από τον υφυπουργό Αθλητισμού κ. Αυγενάκη, την αφαίρεση της άδειας ασκήσεως επαγγέλματος από τον συγκεκριμένο προπονητή, τον οποίο η ΕΛΟΤ θα φροντίσει να τον διαγράψει από τις τάξεις της» αναφέρει η Ελληνική Ομοσπονδία Ταεκβοντό σε ανακοίνωσή της.