Μενού
emak-tempi
ΕΜΑΚ, Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τρεις βδομάδες μετά την τραγωδία στα Τέμπη αφού άκουσε ό,τι άκουσε, η μητέρα μιας 20χρονης νεκρής κοπέλας αποφάσισε να μιλήσει και να ξεσπάσει για τον εφιάλτη που ζει η ίδια και η οικογένειά της από την αποφράδα 28η του Φλεβάρη. Γιατρός και η ίδια περιγράφει τα όσα θυμάται από την κόρη της λίγο πριν την εγκληματική σύγκρουση των δύο τρένων, αλλά και τις εφιαλτικές σκηνές στο νοσοκομείο της Λάρισας, που έσπευσε με την ελπίδα το παιδί της να είναι ζωντανό. Μέσα στον πόνο της, ευχαριστεί τους γιατρούς που έκαναν τα πάντα για να σώσουν το παιδί της. Για τις πολιτικές ευθύνες εμφανίζεται οργισμένη. «Η αηδία έχει και ένα όριο» λέει χαρακτηριστικά. 

Η γυναίκα που είναι γιατρός είπε πως η κόρη της σπούδαζε στο διεθνές Πανεπιστήμιο Ειδικής Αγωγής στη Θεσσαλονίκη και μάλλον ήταν στο δεύτερο βαγόνι την ώρα της σύγκρουσης των αμαξοστοιχιών στα Τέμπη.

Μάλιστα περιέγραψε τις στιγμές μετά την σύγκρουση των τρένων, σημειώνοντας πως τελευταία φορά είχε τηλεφωνική επικοινωνία με την κόρη της γύρω στις 21:00 το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου και εκείνη της είπε πως θα έχει καθυστέρηση το δρομολόγιο και θα έφταναν στον προορισμό τους περίπου τα μεσάνυχτα.

Σημείωσε ότι: «Μας έκανε μια κλήση 23.14 αλλά δεν υπήρχε σήμα, δεν ακούγαμε τίποτα». Η χαροκαμένη μητέρα έσπευσε στο νοσοκομείο στη Λάρισας για να ενημερωθεί και τονίζοντας ότι είναι και η ίδια γιατρός υπογράμμισε πως γνωρίζει πώς είναι να δουλεύουν σε τέτοιες συνθήκες: «Το νοσοκομείο έκανε ό,τι καλύτερο μπορούσε. Οι συνάδελφοι έκλαιγαν μαζί μας». Οσο για την αντιμετώπιση της τραγωδίας από την πολιτεία και τα μέτρα που πάρθηκαν τόνισε: «Εγώ ταλαιπωρούμαι από τις κυβερνήσεις που τις πληρώνω για να μου σκοτώνουν το παιδί. Η αηδία έχει και ένα όριο» είπε στον ΑΝΤ1.