Μενού
tempi-lathi
Τραγωδία στα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέα προθεσμία για να απολογηθούν πήραν οι δύο σταθμάρχες σε βάρος των οποίων έχει ασκηθεί συμπληρωματική ποινική δίωξη. Οι δύο κατηγορούμενοι σταθμάρχες είχαν λάβει προθεσμία για να απολογηθούν σήμερα ενώπιον του ειδικού εφέτη ανακριτή σχετικά με τα όσα έγιναν το βράδυ της τραγωδίας στα Τέμπη, και συγκεκριμένα για το κακούργημα της διατάραξης συγκοινωνιών από το οποίο επήλθε θάνατος και για το οποίο προβλέπεται ποινή από δέκα έτη έως και ισόβια κάθειρξη και τα πλημμελήματα της ανθρωποκτονίας εξ αμελείας και της πρόκλησης σωματικών βλαβών κατά συρροή.

Οι δύο άνδρες, οι οποίοι πριν από μία εβδομάδα όταν και βρέθηκαν πρώτη φορά στο γραφείο του ειδικού εφέτη ανακριτή δήλωσαν συγκλονισμένοι από το τι συνέβη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου στα Τέμπη, αρνήθηκαν στις απολογίες τους τις κατηγορίες που τους αποδίδονται. Σύμφωνα με όσα έχει αναφέρει ο 59χρονος σταθμάρχης, ο οποίος έχει προφυλακιστεί για την υπόθεση και βρίσκεται στις φυλακές Λάρισας, οι κατηγορούμενοι έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους και συγκεκριμένα ο ένας 50 λεπτά νωρίτερα και ο άλλος 40 λεπτά νωρίτερα.

Όπως μετέδωσε ο τηλεοπτικός σταθμός ΣΚΑΪ, ο συμβασιούχος σταθμάρχης αναμένεται να απολογηθεί την προσεχή Δευτέρα (27/3/2023) ενώ ο παλιότερος σταθμάρχης την Τρίτη (28/3/2023). Εντός της επόμενης εβδομάδας αναμένεται να απολογηθεί και ο επιθεωρητής.