Μενού
dolofonia-gianni_makri
Δολοφονία Γιάννη Μακρή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Την ποινή της ισόβιας κάθειρξης, όπως είχε κάνει και το πρωτόδικο δικαστήριο, επέβαλλε το Μικτό Ορκωτό Εφετείο της Αθήνας στον 33χρονο Βούλγαρο για τη δολοφονία του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή τον Οκτώβριο του 2018 έξω από το σπίτι του στη Βούλα. Επιπλέον, του επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης 18 μηνών και χρηματικό πρόστιμο 1.000 ευρώ για τα αδικήματα της παράνομης οπλοφορίας και οπλοχρησίας ενώ το δικαστήριο απέρριψε ομόφωνα τη χορήγηση ελαφρυντικών που αιτήθηκε ο κατηγορούμενος.

Αντιθέτως, ο 37χρoνος αδελφός του που πρωτόδικα είχε καταδικαστεί σε ποινή κάθειρξης 10 ετών για απλή συνέργεια στην ανθρωποκτονία, αθωώθηκε, κατά πλειοψηφία, λόγω αμφιβολιών.

Ο δικηγόρος της οικογένειας του Γιάννη Μακρή, Γιάννης Μαρακάκης, δήλωσε μετά την ανακοίνωση της απόφασης: «Θεωρούμε ότι η εξέλιξη αυτή απέδωσε τα αυτονόητα. Ο άνθρωπος που φαινόταν στο οπτικό υλικό να δολοφονεί τον Γιάννη Μακρή αποδείχτηκε ότι ήταν ο πρώτος κατηγορούμενος. Για την κυρία Καρύδα και τα παιδιά του ζητούμενο είναι ακόμη το ποιος έστειλε τους δολοφόνους, ποιοι είναι οι ηθικοί αυτουργοί».

Η σύζυγος του Γιάννη Μακρή, Βικτώρια Καρύδα, δήλωσε από την πλευρά της: «Τον άνδρα μου δεν θα τον γυρίσει καμία απόφαση πίσω. Εγώ τον άνδρα μου θέλω».