Μενού
tempi
Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο επιθεωρητής κυκλοφορίας του ΟΣΕ - και υπεύθυνος για τις βάρδιες των σταθμαρχών - μετά τη μαραθώνια απολογία του στον εφέτη ανακριτή για την εμπλοκή του στην πολύνεκρη τραγωδία στα Τέμπη. Η απολογία του ενώπιον του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή ήταν μαραθώνια καθώς ξεκίνησε το μεσημέρι της Πέμπτης και ολοκληρώθηκε μετά τα μεσάνυχτα, οπότε και εκδόθηκε η απόφαση για την προφυλάκισή του!

Ο επιθεωρητής κατέθεσε υπόμνημα 80 σελίδων στο οποίο υποστήριξε πως πράγματι εκείνος ήταν που έβγαλε τις βάρδιες, αλλά σε καμία περίπτωση δεν ευθύνεται ούτε για το γεγονός πως δύο από τους τρεις σταθμάρχες έφυγαν νωρίτερα από το πόστο τους το βράδυ της τραγωδίας, ούτε όμως και για την επαγγελματική τους κατάρτιση. Σύμφωνα με πληροφορίες κατά την απολογία του επέρριψε ευθύνες και τον σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου για την τραγωδία στα Τέμπη. Υποστήριξε δε ότι ο «μοιραίος» σταθμάρχης Λάρισας, που είναι επίσης προφυλακισμένος, ήταν ικανός για να μείνει μόνος του σε βάρδια.

Οπως αναφέρουν και οι σχετικές πληροφορίες, ο επιθεωρητής του ΟΣΕ ο οποίος και φέρεται να πήρε την αναρρωτική άδεια λίγες ώρες μετά και την τραγωδία, όπου βρίσκονταν σε εξέλιξη οι επιχειρήσεις απεγκλωβισμού τόσο των νεκρών, όσο και των ζωντανών επιβατών του Intercity 62, ρίχνει το μπαλάκι των ευθυνών στον Γιώργο Ζήνδρο, τον σταθμάρχη του Παλαιοφάρσαλου, καθώς, όπως υποστηρίζει, είχε ευθύνη να ενημερώσει τους συναδέλφους του στη Λάρισα ότι το Intercity 62 είχε καθυστέρηση μιας ώρας.

«Δηλαδή σε κάθε καθυστέρηση θα ενημερώνουμε τον προϊστάμενο δηλαδή; Όχι, όχι, όχι. Κοιτάει από πού να πιαστεί αυτός, κατάλαβες…», δήλωσε ο σταθμάρχης Παλαιοφάρσαλων, Γιώργος Ζήνδρος σχετικά με το εάν είχε ευθύνες για το μοιραίο βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όπου και έχασαν τη ζωή τους κατά τη διάρκεια της τραγωδίας 57 άνθρωποι.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.