Μενού
tempi-tiledioikisi
Τραγωδία στα Τέμπη | Eurokinissi, Getty
  • Α-
  • Α+

Στα «τυφλά» κινούνται τα τρένα σε μέρος της διαδρομής Θεσσαλονίκη - Ειδομένη, όπως αποκαλύπτει νέο έγγραφο που έρχεται στο φως της δημοσιότητας. Την ίδια ώρα, σταθμάρχης Παλαιοφαρσαλου, Γιώργος Ζήνδρος, αποκαλύπτει ότι σε έναν από τους σταθμούς που εκπαιδεύτηκε ο 59χρονος συνάδελφός του που ενεπλάκη στην τραγωδία στα Τέμπη δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου.

Το έγγραφο - «φωτιά» για «τυφλή» διαδρομή των τρένων

Την ίδια ώρα, έγγραφο του ΟΣΕ επιβεβαιώνει πως τα τρένα σε μέρος της διαδρομής κινούνται τα «τυφλά». Συγκεκριμένα, το επίμαχο σημείο εκτείνεται από το 62 χλμ. μέχρι το 69 χλμ. στη γραμμή Ειδομένης. Το νέο έγγραφο έρχεται έναν μήνα μετά το τραγικό δυστύχημα, καθώς και το αντίστοιχο έγγραφο της ΡΑΣ που εντοπίζει προβλήματα επικοινωνίας μεταξύ σταθμαρχών και μηχανοδηγών. Μάλιστα, άλλα έγγραφα του ΟΣΕ στους μηχανοδηγούς υποδεικνύουν την ταχύτητα που πρέπει να ακολουθούν οι μηχανοδηγοί και τα προβλήματα που έχουν στη διαδρομή (φανάρια που δε λειτουργούν, κατολισθήσεις και προβλήματα στην περιοχή).

«Εκεί που εκπαιδεύτηκε ο 59χρονος σταθμάρχης δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου»

Παράλληλα, ο σταθμάρχης Παλαιοφαρσάλου, Γιώργος Ζήνδρος, μίλησε στην εκπομπή του Mega «Χαμογέλα και Πάλι», και απάντησε στις ευθύνες που τού επέρριψε ο προφυλακισμένος επιθεωρητής που απολογήθηκε την Πέμπτη. Ανάμεσα στα ονόματα που ειπώθηκαν από τον επιθεωρητή ήταν και αυτό του σταθμάρχη Παλαιοφαρσάλου, ο οποίος είχε ερωτηθεί εάν ο 59χρονος είναι έτοιμος να αναλάβει νυχτερινή υπηρεσία και φέρεται να μην έφερε κανείς αντίρρηση.

Ο κ. Ζήνδρος, προέβη σε δηλώσεις εκφράζοντας την αντίθεσή του σε πολλά. Για το γεγονός ότι ο προφυλακισμένος επιθεωρητής του επέρριψε ευθύνες και ότι όφειλε να ενημερώσει για την καθυστέρηση του Intercity 62, ο κ. Ζήνδρος ανέφερε πως, «Ποιόν να ενημερώσω; Αυτόν να ενημερώσω ή τη Λάρισα; Σε κάθε καθυστέρηση ενημερώνεται μόνο ο ρυθμιστής κυκλοφορίας των Αθηνών. Τώρα, για τη Λάρισα δεν γίνεται να μην ενημερώθηκε η Λάρισα. Αφού αυτή έδιωξε τρένο, το 63. Δεν γίνεται δηλαδή να μην ξέρει η Λάρισα ότι έχει καθυστέρηση το τρένο. Αφού έκανε διασταύρωση στο Παλαιοφάρσαλο. Μονή γραμμή είχαμε εμείς μεταξύ Λάρισας και Παλαιοφαρσάλου».

Αναφορικά με την εκπαίδευση του 59χρονου σταθμάρχη, ο κ. Ζήνδρος είπε: «Εγώ δεν τον εκπαίδευσα ούτε μία μέρα. Αυτό είναι γραπτό, φαίνεται. Τις υπηρεσίες τις έχει όλες ο Ανακριτής. Αυτός (σ.σ. ο 59χρονος σταθμάρχης) εκπαιδεύτηκε έναν μήνα στην Καλαμπάκα και έναν μήνα στο Λιτόχωρο. Εκεί δεν υπάρχει πίνακας ελέγχου. Μία μέρα ήταν να έρθει στο Παλαιοφάρσαλο και αυτήν έφυγε. Θα μιλήσω για όλα στον Ανακριτή».