Μενού
tempi - sygkentrosi
Συγκέντρωση για τα Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Εξήντα έξι ημέρες συμπληρώθηκαν από την ημέρα της μοιραίας πρόσκρουσης των δύο τρένων, ενός επιβατικού και μίας εμπορικής αμαξοστοιχίας, στα Τέμπη η οποία και είχε ως αποτέλεσμα 57 άνθρωποι να χάσουν τη ζωή τους. Σήμερα, μάλιστα, στη Λάρισα συγγενείς των θυμάτων και των τραυματιών συγκεντρώθηκαν, φορώντας μαύρες μπλούζες με τη φράση «δεν ξεχνώ, 57 ψυχές ζητούν δικαίωση», και πραγματοποίησαν πορεία.

Η συγκέντρωση, σύμφωνα με πληροφορίες, πραγματοποιήθηκε στον σταθμό της Λάρισας, στο σημείο δηλαδή που δόθηκαν οι λάθος εντολές από τον 59χρονο σταθμάρχη το βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου.

Συγγενείς και φίλοι άφησαν λουλούδια και κεριά στη μνήμη των ανθρώπων, που το νήμα της ζωής τους κόπηκε τόσο άδοξα το μοιραίο εκείνο βράδυ του Φεβρουαρίου στον θεσσαλικό κάμπο. Η πορεία ξεκίνησε από τον σταθμό της Λάρισας και διέσχισε κεντρικούς δρόμους της πόλης, καταλήγοντας στο Δικαστικό Μέγαρο όπου και ζήτησαν την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων του δυστυχήματος.

Στιγμές έντασης φέρεται, παράλληλα, να επικράτησαν και στον σιδηροδρομικό σταθμό της Λάρισας, με διαλεκτικούς «διαξιφισμούς» μεταξύ των συγγενών των θυμάτων και υπαλλήλων του ΟΣΕ

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.