Μενού
diakinites-narkotikon
Διακινητές ναρκωτικών | @ΕΡΤ
  • Α-
  • Α+

Κυκλώματα διακινητών ναρκωτικών που δραστηριοποιούνται ακόμα και στην Ελλάδα, δημοσιεύουν βίντεο από τη μεταφορά των παράνομων φορτίων. 

Σε βίντεο ντοκουμέντο που έφερε στη δημοσιότητα η ΕΡΤ με διακινητές που μεταφέρουν ναρκωτικά από την Ισπανία στο Μαρόκο, φαίνονται να χορεύουν πάνω στο σκάφος, φορώντας κουκούλες. 

Οι διακινητές κινούνται από το Μαρόκο στην Ισπανία και από τις ακτές της Αλβανίας μέχρι την Πελοπόννησο – και από εκεί στην Τουρκία.

Με σημείο εκκίνησης την Αλβανία τα σκάση τους, διασχίζουν σε μόλις τέσσερις ώρες το Ιόνιο. Πραγματοποιούν ανεφοδιασμό και από εκεί περνούν στο Αιγαίο και φτάνουν στα τουρκικά παράλια.

«Χειριστές που βρίσκουμε μόνο σε αγώνες ταχύπλοων»

«Μιλάμε για χειριστές που τους βρίσκουμε μόνο σε αγώνες ταχύπλοων σκαφών, δένονται όρθιοι, δεν γίνεται να κάθονται (…) Τα σκάφη αυτά είναι πάρα πολύ γρήγορα, μιλάμε για 60-70 μίλια το λιγότερο της ταχύτητάς τους, η αξία των σκαφών ξεπερνά τα 400.000 ευρώ» εξήγησε ο προϊστάμενος της Δίωξης Ναρκωτικών Αττικής, Σπύρος Τσαρδάκας.

«Ξεκινούν από την Αλβανία, φτάνουν στην άκρη της Πελοποννήσου, όπου κάνουν ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Μετά φτάνουν στις ακτές της Τουρκίας. Εκεί παραδίδουν την κάνναβη και κάνουν ανταλλαγή με ηρωίνη και γυρίζουν πίσω» αναφέρει.