Μενού
tempi
Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Καταθέτουν σήμερα Δευτέρα (29/5) ενώπιον του εφέτη ανακριτή που χειρίζεται την υπόθεση των Τεμπών, ο πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕΟ Σπύρος Πατέρας κατηγορείται για παράβαση καθήκοντος λόγω της μετάταξης του σταθμάρχη Λάρισας που δεν πληρούσε το όριο ηλικίας. 

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, ο κ. Πατέρας ισχυρίστηκε ότι ενήργησε νόμιμα γιατί απλώς επικύρωσε την εισήγηση της επιτροπής αξιολόγησης για τη μετάταξη του 59χρονου από τη Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Λάρισας σε κενή Οργανική θέση του Κλάδου Κυκλοφορίας (ειδικότητας ΔΕ Σταθμαρχών). 

Η τοποθέτηση του 59χρονου στη θέση του σταθμάρχη ολοκληρώθηκε την Άνοιξη του 2022 και την 1η Αυγούστου άρχισε την εκπαίδευσή του για σταθμάρχης, ολοκληρώνοντας την στις 24 Ιανουαρίου του 2023.

Ένα μήνα και κάτι μέρες μετά, ο 59χρονος σταθμάρχης εκτελεί τη βραδινή βάρδια στον σταθμό της Λάρισας όταν λίγα λεπτά μετά τις 11 μ.μ. θα δώσει άδεια στο Intercity 62 που ήρθε από Αθήνα να κινηθεί, λανθασμένα, στη γραμμή καθόδου με προορισμό τη Θεσσαλονίκη με αποτέλεσμα στις 11.22 μ.μ. να συγκρουστεί στα Τέμπη με την εμπορική αμαξοστοιχία που εκτελούσε το αντίθετο δρομολόγιο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.