Μενού
tempi
Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Νέες εξελίξεις υπήρξαν στις έρευνες για το δυστύχημα που σημειώθηκε στα Τέμπη, όπου και 57 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά και τη σύγκρουση του επιβατικού τρένου με την εμπορική αμαξοστοιχία. 

Ειδικότερα, σήμερα, Τρίτη (30/5) πήγαν στη Λάρισα, όπου και διεξάγονται οι έρευνες από τον Ειδικό Εφέτη Ανακριτή, οι τέσσερις Ιταλοί ειδικοί προκειμένου να διαβάσουν το καταγραφικό της μοιραίας εμπορικής αμαξοστοιχίας. Όπως αναφέρεται, από το καταγραφικό θα πιστοποιούνταν αρκετά στοιχεία για το δυστύχημα, όπως η πορεία του τρένου και το αν σταμάτησε.

Στην Αθήνα το καταγραφικό

Στη διαδικασία που συμμετείχαν και οι δύο δικαστικοί εμπειρογνώμονες και οι εμπειρογνώμονες, τους οποίους έχουν τοποθετήσει οι οικογένειες των θυμάτων, δεν κατέστη δυνατό να αντλήσουν περισσότερα στοιχεία παρόλο που άνοιξαν τέσσερις φορές το καταγραφικό.

Στη συνέχεια, ακολούθησε μία σύσκεψη μεταξύ των ειδικών από την Ιταλία, του Ειδικού Εφέτη Ανακριτή και των δικαστικών πραγματογνωμόνων προκειμένου να συντάξουν το πόρισμα που θα γίνει γνωστό τις επόμενες ημέρες. Από τη συνεδρίαση, αποφάσισαν να στείλουν το καταγραφικό στην Αθήνα, όπου και θα διαβαστεί από ειδικό μηχάνημα, για να εξακριβωθεί αν υπάρχουν περισσότερα στοιχεία.

Μάλιστα, εξετάζεται και το ενδεχόμενο, όσο αντιφατικό και αν ακούγεται, να μη λειτουργούσε καθόλου κατά τη διάρκεια της διαδρομής του τρένου που συγκρούστηκε με την εμπορική αμαξοστοιχία στη γραμμή καθόδου.

Ποινική δίωξη σε στελέχη του ΟΣΕ για τη μετάταξη του σταθμάρχη 

Ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος άσκησε σε τρία στελέχη του ΟΣΕ μετά τις απολογίες τους ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας για την τραγωδία στα Τέμπη.

Σύμφωνα με το larissanet.gr, πρόκειται για τον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του Οργανισμού, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.