Μενού
tempi
Τέμπη | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ποινικές διώξεις, σε βαθμό κακουργήματος, άσκησε ο ειδικός εφέτης ανακριτής της Λάρισας σε πέντε πρώην στελέχη του ΟΣΕ, για το τραγικό δυστύχημα στα Τέμπη. Σύμφωνα με την ΕΡΤ πρόκειται για τους γενικούς διευθυντές του ΟΣΕ τις περιόδους 2017 - 2019 και 2019 - 2020, τον διευθυντή διεύθυνσης σιδηροδρομικών συστημάτων την περίοδο 2017 - 2021 και τον διάδοχο του από το 2021 εως σήμερα.

Επίσης στον διευθυντή της διεύθυνσης συντήρησης τεχνικών συστημάτων από το 2021 μέχρι σήμερα. Οι κατηγορίες είναι κακουργηματικού χαρακτήρα και αφορούν στην διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο πολλών ανθρώπων δια παραλείψεως.

Τις προηγούμενες ημέρες ο προϊστάμενος της Εισαγγελίας Εφετών Λάρισας είχε ασκήσει ποινική δίωξη για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος στον πρώην Πρόεδρο και Διευθύνων Σύμβουλο του ΟΣΕ και δύο μέλη της Επιτροπή Αξιολόγησης του Οργανισμού, οι οποίοι κατηγορούνται για τη μετάταξη του 59χρονου σταθμάρχη της μοιραίας βάρδιας και ενώ δεν πληρούσε το όριο ηλικίας.

Και τα δύο μέλη φέρεται να κατέθεσαν στις απολογίες τους πως τη στιγμή της αξιολόγησης του υποψήφιου σταθμάρχη δεν προβλεπόταν κάποιο ηλικιακό όριο, ενώ ο πρώην πρόεδρος του ΟΣΕ κατέθεσε πως ενήργησε νόμιμα, καθώς όπως είπε, απλώς επικύρωσε την εισήγηση της Επιτροπής Αξιολόγησης.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.