Μενού
limeniko
Σκάφος του Λιμενικού | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Χωρίς τις αισθήσεις του εντοπίστηκε ένας άνδρας, στη θαλάσσια περιοχή νότια της Λήμνου. Πρόκειται για τον χειριστή του γιοτ που νωρίτερα εξέπεμψε SOS με τον. Ο άνδρας περισυνελέγη από σκάφος του Λιμενικού και μεταφέρεται στη Λήμνο.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο χειριστής ήταν 70 ετών, με καταγωγή από τις ΗΠΑ, διέμενε στη Θεσσαλονίκη και ταξίδευε ανά διαστήματα στη χώρα καταγωγής του. Στις 31/5 είχε ξεκινήσει από τη μαρίνα Καλαμαριάς και είχε πει σε φίλους του ότι θα έκανε μια «περιοδεία» στο Αιγαίο.

Κάποια στιγμή θα πήγαινε σε λιμάνι της Τουρκίας. Όπως όλα δείχνουν μάλλον αισθάνθηκε κάποια αδιαθεσία και ενεργοποίησε το σήμα κινδύνου. Για άγνωστο όμως λόγο βρέθηκε στη θάλασσα και πριν εντοπίστηκε νεκρός αργά το απόγευμα της Τρίτης (6/6)

Εξαρθρώθηκε κύκλωμα διακίνησης μεταναστών στην Κω

Κύκλωμα διακίνησης μεταναστών από την Τουρκία στην Κω και διευκόλυνση εξόδου τους από τη χώρα εντόπισαν οι ελληνικές αρχές. Σύμφωνα με το Λιμενικό, κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών από την ΕΥΠ σε συνεργασία με την Λιμενική Αρχή Κω, εντοπίστηκαν 10 άτομα, τα οποία στερούνταν ταξιδιωτικών εγγράφων και αποβιβάστηκαν στην παραθαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι» με φουσκωτή λέμβο.

Στη συνέχεια μεταφέρθηκαν με φορτηγό σε χώρο που θα παρέμεναν μέχρι να μεταφερθούν στην ενδοχώρα και πιθανόν σε Ευρωπαϊκές χώρες. Τα προαναφερόμενα άτομα διασπάστηκαν σε δύο ομάδες.

Η πρώτη ομάδα των πέντε ατόμων υπό τη συνοδεία δύο αλλοδαπών ηλικίας 23 και 67 ετών, οι οποίοι φέρονται να είναι διακινητές, εντοπίστηκαν στον λιμάνι Μαστιχαρίου με σκοπό την προώθηση τους στη νήσο Κάλυμνο.

Είχαν στην κατοχή τους έξι εισιτήρια πλοίου για να μεταβούν στο νησί. Οι δύο φερόμενοι διακινητές συνελήφθησαν από στελέχη του Λιμεναρχείου Κω με τη συνδρομή κλιμακίου του Λιμενικού Σταθμού Καρδάμαινας.

Έκρυβαν μετανάστες σε συνεργείο αυτοκινήτων

Εν συνεχεία, η Λιμενική Αρχή Κω εντόπισε τη δεύτερη ομάδα των πέντε ατόμων, σε παράπηγμα πλησίον ιδιωτικού συνεργείου αυτοκινήτων στην περιοχή «Πύλι». Επιπρόσθετα, στο εν λόγω συνεργείο εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν πέντε αλλοδαποί ηλικίας 40, 31, 26, 29 και 30 ετών, φερόμενοι ως διακινητές.

Με τη συνδρομή στελεχών της Διεύθυνσης Ασφαλείας και Προστασίας Συνόρων (ΔΑΠΘΑΣ), της Ε.Υ.Π. και των στελεχών του Γρ. Ασφαλείας του Λιμεναρχείου Κω, διερευνήθηκε ο τρόπος δράσης των ανωτέρω συλληφθέντων.

Κύριος οργανωτής της εγκληματικής ομάδας είναι αλλοδαπό άτομο το οποίο διαμένει στην Τουρκία, ωστόσο έχει στρατολογήσει τους ανωτέρω επτά συλληφθέντες με σκοπό την παραλαβή από το σημείο εισόδου στην Ελληνική επικράτεια, την απόκρυψη αυτών και εν συνεχεία την περαιτέρω προώθηση στην ενδοχώρα.

Οι επτά συλληφθέντες διώκονται για παράβαση της νομοθεσίας περί μετανάστευσης και κοινωνικής ένταξης, καθώς και της νομοθεσίας για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης.

Από το Λιμεναρχείο Κω που διενεργεί την προανάκριση, ανευρέθη κατόπιν ελέγχου στην παραθαλάσσια περιοχή «Ψαλίδι» της Κω φουσκωτή λέμβος, η οποία αναγνωρίστηκε από τους μετακινούμενους αλλοδαπούς ως το μέσο μεταφοράς τους στην Κω από τις έναντι τουρκικές ακτές.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.