Μενού
alkis kampanos
Άλκης Καμπανός | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Συνεχίζεται σήμερα στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Θεσσαλονίκης η δίκη για την άγρια δολοφονία του Άλκη Καμπανού και τον τραυματισμό των δύο φίλων του, στη Χαριλάου τα ξημερώματα της 1ης Φεβρουαρίου του 2022, με τη συνέχεια της αγόρευση της εισαγγελέως, Κυριακής Κλιάμπα.

Η διατύπωση της πρότασής της για την ενοχή των 12 κατηγορουμένων ξεκίνησε στις 09:30. Η εισαγγελέας αναφέρθηκε στην έκθεση της κ. Λήδας Κοβάτση, στην οποία η ιατροδικαστής έκανε λόγο για συρροή τραυμάτων στο κεφάλι και στα πόδια που προκάλεσαν τον θάνατο του Άλκη.

Σύμφωνα με το thestival.gr, σχολιάζοντας την κατάθεση της ιατροδικαστού, η εισαγγελέας ανέφερε πως οι συνήγοροι υπεράσπισης αντιμετώπισαν την κατάθεση της ιατροδικαστού «λες και η κ. Κοβάτση βασιζόταν σε αποκυήματα της φαντασίας της» και είχε βγάλει «αυθαίρετα συμπεράσματα». Όπως πρόσθεσε, υπήρξε διάσταση απόψεων με τους τεχνικούς συμβούλους που είχαν καλέσει για κατάθεση οι δικηγόροι των κατηγορουμένων.

«Άνανδρη επίθεση»

Η Κυριακή Κλιάμπα μίλησε και για τον φίλο του Άλκη που τραυματίστηκε κατά την επίθεση, λέγοντας ότι «υπήρχε ανθρωποκτόνος δόλος». «Η υπεράσπιση εστίασε στην πρόθεση. Οι κατηγορούμενοι είχαν πρόθεση για απλή σωματική βλάβη, που όμως τυχαίως κατέληξε σε επικίνδυνη βαριά. Χτύπημα που στοχεύει στη βουβωνική χώρα αποδεικνύει τον ανθρωποκτόνο δόλο του δράστη. Επιχείρησαν να σκοτώσουν και τους φίλους του Άλκη», τόνισε. Όπως είπε, επρόκειτο για άνανδρη επίθεση.

Αναφορικά με την κατάθεση του φίλου του Άλκη, η εισαγγελέας δήλωσε: «Ήταν αυτός που βρισκόταν δίπλα του και τον είδε να ξεψυχά. Ο Α. πονούσε και υπέφερε. Ήθελε δικαίωση, ήθελαν να βρεθούν οι δράστες της δολοφονικής επίθεσης, αυτοί που κατάφεραν να σκοτώσουν τον κολλητό του. Δεν τον ενδιαφέρει που ο ίδιος πονά, ο πόνος της ψυχής του είναι βαρύτατος, γι' αυτό δεν θέλει να μιλήσει στην ιατροδικαστή, γιατί το θεωρεί περιττό».

«Μαινόμενος σαν ταύρος όρμησε με το φονικό του όπλο»

Μιλώντας για τον 10ο κατηγορούμενο, η κ. Κλιάμπα επισήμανε ότι «μαινόμενος σαν ταύρος όρμησε με το φονικό του όπλο». Όσον αφορά το φονικό δρεπάνι, ανέφερε πως αποδείχθηκε «ανεπιτυχής και αβάσιμη η προσπάθεια της υπεράσπισης να αποδείξει ότι το δρεπάνι λερώθηκε από τη λίμνη αίματος».

Έκανε λόγο για μανία, μίσος και ανελέητη επίθεση «χτυπώντας ξανά και ξανά με άκρατη βία για να αφαιρέσουν όσο περισσότερες ζωές των αιώνιων εχθρών μπορούσαν». «Χτυπούσαν ένα κεφάλι βάναυσα και με μανία όπως χτυπούσαν την μπάλα στο γήπεδο», περιέγραψε.

Αξίζει να σημειωθεί πως η εισαγγελέας ξεκίνησε τη μαραθώνια αγόρευσή της την περασμένη Τρίτη, σε μία κατάμεστη αίθουσα και παρόντων των γονιών του Άλκη, κάνοντας λόγο για οργανωμένη και σχεδιασμένη επίθεση μέχρι το τελευταίο δευτερόλεπτο, με κοινό ανθρωποκτόνο δόλο σε βάρος όλων των θυμάτων.

Η κ. Κλιάμπα, επικαλούμενη τις καταθέσεις των μαρτύρων, καθώς και τα στοιχεία της δικογραφίας, διατύπωσε τα συμπεράσματά της για τη συμμετοχική δράση των «12» στην επίθεση, μία διαδικασία που αναμένεται να συνεχιστεί και σήμερα, καθώς όπως είπε η ίδια, την Τρίτη είχε ολοκληρώσει μόλις το 1/3 της πρότασής της.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.