Μενού
Asthenoforo
Ασθενοφόρο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το ΕΚΑΒ δεν τον μεταφέρει λόγω βάρους, kαταγγέλλει ο Σερίφ Σιαχίν, ο οποίος δηλώνει ότι δεν εξυπηρετείται από νοσοκομείο εξαιτίας των κιλών του και μάλιστα όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο τού απαντούν ότι η μεταφορά του καθίσταται… αδύνατη.

Σύμφωνα με το thesstoday.gr, ο Σερίφ Σιαχίν είναι 60 ετών, ζει στην Κομοτηνή και φέρεται να υπόκειται εδώ και χρόνια σε ταλαιπωρία, καθώς ζυγίζει 360 κιλά. Είναι καθηλωμένος στο κρεβάτι του και με μοναδικό στήριγμα τη σύζυγό του προσπαθεί να επιβιώσει.

Εύλογα αναρωτιέται κανείς, τι θα συμβεί στην περίπτωση εκδήλωσης φωτιάς στο σπίτι του κ. Σιαχίν, με τον ιδρυτή της ομάδας Συνήγορος των ΑμεΑ, Ανδρέα Μπαρδάκη, να κάνει λόγο για «πλήρη αδιαφορία και εγκατάλειψη της Πολιτείας» προς το πρόσωπό του..

«Ο άνθρωπος ταλαιπωρείται καθώς κανένα νοσοκομείο δεν δέχεται να τον νοσηλεύσει, ενώ το μόνο που συμβαίνει είναι να του στέλνουν που και που έναν γιατρό για να του πάρει αίμα. Παρόλα αυτά δεν τον ενημερώνουν ούτε για τα αποτελέσματα των εξετάσεων, ενώ ο άνθρωπος κατά διαστήματα πονάει και χρειάζεται έναν γιατρό να του κάνει μια ένεση για να ανακουφιστεί», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μπαρδάκης,

Ο ίδιος υπογραμμίζει την ανάγκη για βοήθεια σε έναν κατάκοιτο άνθρωπο, ο οποίος δεν μπορεί να σηκωθεί από το κρεβάτι, πόσο δε, να πάει στο νοσοκομείο.

«Από το 112 του λένε πάντα ότι είναι υπέρβαρος και γι’ αυτό δεν του στέλνουν ασθενοφόρο», τόνισε ο κος Μπαρδάκης, υπογραμμίζοντας παράλληλα ότι όσες φορές χρειάστηκε βοήθεια, ο Σερίφ Σιαχίν στράφηκε στον… ακριβό δρόμο της ιδιωτικής Υγείας, ενώ κατήγγειλε τον ασταμάτητο Γολγοθά, παρά την έγκριση προτεινόμενης θεραπείας από το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου.

«Ο τέως Διοικητής του νοσοκομείου είχε προτείνει μια θεραπεία για να χάσει κιλά -αυτή μπορεί να γίνει μόνο στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου- και μάλιστα με εξώδικο που είχε στείλει ο δικηγόρος Νίκος Αντωνιάδης να έρθουν να τον πάρουν, το νοσοκομείο απάντησε θετικά. Πλην όμως, παρήγγειλε ειδικές εξετάσεις οι οποίες πρέπει να γίνουν σε ένα οργανωμένο νοσοκομείο. Αυτό ωστόσο, πρέπει να το προωθήσει το νοσοκομείο Κομοτηνής. Κάτι το οποίο δεν έχει συμβεί, ενώ έχει περάσει καιρός» σημείωσε, κάνοντας λόγο για έναν άνθρωπο αφημένο στη μοίρα του.

Το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο του Ρίου μετά το εξώδικο του τότε δικηγόρου Νίκου Αντωνιάδου απέστειλε απάντηση, στην οποία ανέφερε μεταξύ άλλων μια σειρά εξετάσεων στις οποίες έπρεπε να υποβληθεί ο 58χρονος άνδρας, ενώ παράλληλα προχώρησε και στην εκτίμηση για την κλινική κατάστασή του.

Ποιος θα αναλάβει τη μεταφορά;

Ωστόσο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ σχετικά με το ίδιο θέμα, η ταλαιπωρία που έχει περάσει, καθώς βρέθηκε στην Αθήνα, αλλά και στην Τουρκία για θεραπεία που του υπόσχονταν, αναγκάστηκε να γυρίσει πίσω και μάλιστα όπως μας είπε η επιστροφή του από την Αθήνα έγινε με …φορτηγό, καθώς ο όγκος του σώματός του δεν χωράει στα συνηθισμένα αυτοκίνητα.

Αν αποφασίσει να κάνει το βήμα για το Νοσοκομείο του Ρίου, θα πρέπει να μεταφερθεί πρώτα για κάποιες εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Αλεξανδρούπολης, αλλά την ευθύνη της διακομιδής θα πρέπει να την αναλάβει το Σισμανόγλειο Νοσοκομείο Κομοτηνής.

Από την πλευρά του το Σισμανόγλειο δεν έχει ούτε το ειδικό εκείνο μέσο μεταφοράς για την Αλεξ/πολη και αν αποφασισθεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση και συνεργασία με το Υπουργείο Υγείας για την εξασφάλιση του κατάλληλου μέσου.

Επίσης από το Σισμανόγλειο αναφέρουν πως έχουν προσφέρει και προσφέρουν στον συγκεκριμένο άνθρωπο, ότι μπορούσαν και μπορούν. Οι ειδικές εξετάσεις που κάνει για το χρόνιο νόσημά του που πάσχει και ονομάζεται λεμφογενής λευχαιμία, καθυστερούν για τα αποτελέσματά τους.

Το Νοσοκομείο στέλνει, σύμφωνα με την πλευρά του Σισμανόγλειου, γιατρούς να τον επισκέπτονται, ωστόσο, αυτό θα πρέπει να καλυφθεί είτε από την Πρόνοια, είτε από την πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.