Ο σεισμολόγος Γεράσιμος Παπαδόπουλος ανέφερε ότι από τον Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός σεισμός στη χώρα μας και έκανε λόγο για σεισμική άπνοια.
Σύμφωνα με την ανάρτησή του, την περίοδο αυτή έγιναν «μόνο 4 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9 και μικρότεροι. Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9».
Μάλιστα, ξεκαθαρίζει ότι «δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».
Αναλυτικά η ανάρτηση του σεισμολόγου
«Η σεισμική άπνοια στη χώρα συνεχίζεται!
Έχω αναφέρει ξανά ότι από το Νοέμβριο του 2021 δεν έχει συμβεί ούτε ένας ισχυρός σεισμός μεγέθους Μ=6 ή μεγαλύτερου. Έγιναν μόνο 4 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9 και μικρότεροι. Από τη μακροχρόνια στατιστική αναμέναμε να γίνουν 2 σεισμοί με Μ=6 και πάνω και 8 σεισμοί με Μ=5.5 έως 5.9.
Διανύουμε περίοδο σεισμικής ύφεσης οφειλόμενη στο ότι στη διετία 2020-2021 είχαμε 6 ισχυρούς σεισμούς με Μ=6 ή μεγαλύτερο, δλδ 3 φορές παραπάνω από τις προβλέψεις της μέσης στατιστικής.
Δε γνωρίζουμε πότε θα γίνει ο επόμενος ισχυρός σεισμός. Η καλύτερη άμυνα είναι η τήρηση των κανονισμών, ο προσεισμικός έλεγχος κτιρίων, η προετοιμασία, η πρόληψη, η ενημέρωση».
Το Reader σας ενημερώνει τους σεισμούς σε Ελλάδα και κόσμο. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.
- Ξεπέρασε τα 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη και στην Αθήνα
- Πέθανε η «κυρά» Ρηνιώ στα 107: «Ήταν μια σπαθάτη γυναίκα» - Το συγκινητικό αντίο
- Χείμαρρος η Κανέλλη: «Έχετε ανεχθεί τέτοιες π@π@ρες πολιτικών, και ζητάτε τις πηγές του Κουτσούμπα;»
- Τι απαντά η Ντόρα Μπακογιάννη για την ομοιότητα της Μαρίκας Μητσοτάκη με τη Μαρία Σάκκαρη
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.