Μενού
ekav
Ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σοβαρά εγκαύματα από καυτό λάδι υπέστη ένας βοηθός μάγειρα στην κουζίνα ξενοδοχείου στα Μάλια, στην Κρήτη. Ο νεαρός εργαζόταν σεζόν και η επιχείρηση τον είχε ανασφάλιστο.

Η μητέρα του 22χρονου, μιλώντας στην εκπομπή «Ανοιχτή Επικοινωνία» του Open, ανέφερε ότι «βρήκε δουλειά στα Μάλια, σε ένα ξενοδοχείο. Το παιδί έφυγε κανονικά από το σπίτι 9 του Ιούνη. 10 Ιουνίου πήγε πρώτη ημέρα στη δουλειά. Έδωσε κανονικά τα στοιχεία του, ό,τι χρειαζόταν για να γίνει η πρόσληψη».

Παράλληλα, η μητέρα ου νεαρού αναφέρει: «Δούλευε για 10 ημέρες στο ξενοδοχείο. Εντωμεταξύ δεν έγινε πρόσληψη εκείνες τις ημέρες, με τη δικαιολογία ότι από μέρα σε μέρα θα γινόταν». 

«Το παιδί εκείνη την ημέρα, Τρίτη απόγευμα, είχε πάει κανονικά στο πόστο του, στη δουλεία του, ασχολιόταν με κάτι άλλο στη δουλειά εκείνη τη στιγμή, σε κάποιο άλλο πόστο, όπου ζήτησαν από το ξενοδοχείο, οι ανώτεροί του, να πάρει μία καυτή κατσαρόλα με λάδι, να την απορρίψει στην κουζίνα, στη λάτζα».

«Το παιδί είδε το καυτό λάδι και τους είπε "δεν μπορώ, αδυνατώ να το κάνω αυτό το πράγμα", πρώτον γιατί ήταν μεγάλη κατσαρόλα, πολύ βαριά, με λάδι μέσα, και δεύτερον το παιδί τούς είπε ότι "καίει, δεν μπορώ να το μεφαέρω"» συνέχισε η μητέρα του 22χρονου.

«Το παιδί μου ούρλιαζε από τους πόνους και ζητούσε να πάει στο νοσοκομείο»

Η ίδια μάλιστα τόνισε ότι «ο πρώτος ανώτερός του τον έβρισε, τού λέει τελείωνε», ενώ συμπλήρωσε: «Το παιδί μου ούρλιαζε από τους πόνους και ζητούσε επίμονα να έρθει το ΕΚΑΒ να το πάει σε ένα νοσοκομείο. Εκεί τού απάντησαν ότι "δεν χρειάζεται να πας στο νοσοκομείο, θα το αντιμετωπίσουμε, θα φέρουμε εμείς δικό μας γιατρό"».

«Επί μία ώρα περιμένανε να έρθει ο δικός τους γιατρός και σύστησε να πάρει το παιδί κάποια αλοιφή για τα εγκαύματα. Δεν υπήρχε ούτε στο ξενοδοχείο φαρμακείο για πρώτες βοήθειες, ούτε τίποτα», τόνισε η μητέρα και συνέχισε:

«Στείλανε από εκεί κάποιον εργαζόμενο σε ένα φαρμακείο, με καθυστέρηση άλλης μισής ώρας, για να φέρει την αλοιφή. Σημειωτέρον δε ότι από τη στιγμή που το παιδί ήταν εκεί καμμένο με τις πληγές και περίμενε, το μετέφεραν σε αίθουσα κλιματισμού που είχε μέσα ωμά κρέατα».

Η μητέρα του 22χρονου μάλιστα σημείωσε ότι οι υπεύθυνοι της επιχείρησης δεν επικοινώνησαν με την οικογένεια, αντ' αυτού κρύβονται. «Έχουμε πάει στα Μάλια, έχουμε ζητήσει να μιλήσουμε με τον διευθυντή γιατί όταν μιλήσαμε τηλεφωνικά μάς είπε "ό,τι θέλετε από κοντά"» ανέφερε.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.