Μενού
treno-xanthi
Τρένο στην Ξάνθη | @xanthipost.gr
  • Α-
  • Α+

Ένα χρόνο μετά το δυστύχημα με 57 νεκρούς στα Τέμπη, τα προβλήματα στο σιδηροδρομικό δίκτυο της χώρας παραμένουν. Σε ένα... αδιανόητο βίντεο, απεικονίζεται μηχανοδηγός στο Πολύσιτο Ξάνθης να κόβει ταχύτητα πριν τη διάβαση, να σταματά το τρένο, να κατεβαίνει και να ελέγχει αν περνάει κάποιος! 

Η διάβαση στη μέση του οικισμού είναι αφύλακτη, μπάρες δεν υπάρχουν, η σήμανση δεν λειτουργεί και ο μηχανοδηγός αναγκάζεται να κατέβει από το τρένο για να ελέγξει προκειμένου να μην κινδυνέψει κανείς. 

«Δεν υπάρχει σήμανση, δεν υπάρχει απολύτως τίποτα» είπε στο MEGA η δημοσιογράφος Αλκμήνη Μουδανίδου. «Δεν υπάρχουν επιβατικά δρομολόγια, υπάρχουν εμπορικές αμαξοστοιχίες. Οπότε οι κάτοικοι δεν είναι υποψιασμένοι και είναι επικίνδυνο», ανέφερε. «Η διάβαση είναι μέσα στον οικισμό, τον χωρίζει στη μέση», τόνισε η κ. Μουδανίδου. 

Κάτοικος της περιοχής, ανέφερε πως «μία στο τόσο που περνάνε οι εμπορικές αμαξοστοιχίες είναι επικίνδυνο. Οι σηματοδότες όχι απλά δεν λειτουργούν, είναι κατεστραμμένοι. Κάποιες φορές μπορεί και να ξεχαστεί κάποιος και να περάσει χωρίς να καταλάβει τη σιδηροδρομική γραμμή». 

Η κάτοικος είπε πως στο συγκεκριμένο σημείο έχουν υπάρξει πολλά θύματα. «Έχουν γίνει θανατηφόρα, νέα παιδιά έχουν φύγει. Είναι ένα σημείο...», υποστήριξε η κάτοικος με την κ. Μουδανίδου να λέει πως το τρένο έχει παρασύρει όχημα με 19χρονους. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA