Λίγες ώρες αφού κρίθηκαν προφυλακιστέοι οι κατηγορούμενοι για τη δολοφονία του 43χρονου Πολωνού καθηγητή στην Αγία Παρασκευή, η 43χρονη πρώην σύζυγός του, μεταξύ αυτών, ισχυρίζεται εμφατικά πως δεν εμπλεκόταν στο οργανωμένο χτύπημα.
Μεταξύ των προφυλακισθέντων είναι η εν λόγω και ο 35χρονος σύντροφός της, ο οποίος θεωρείται ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας. Στη δικογραφία περιλαμβάνονται και άλλα τρία άτομα, ανάμεσά τους και ένας 16χρονος, που φέρονται να συμμετείχαν στην οργάνωση και εκτέλεση του φονικού.
Κατά την απολογία του, ο 35χρονος ανέλαβε την πλήρη ευθύνη για τη δολοφονία, υποστηρίζοντας ότι έδρασε φοβούμενος πως ο καθηγητής θα έπαιρνε τα παιδιά του από την Ελλάδα.
Δολοφονία καθηγητή: «Τρελές» αποκαλεί τις κατηγορίες η 43χρονη
Ο 35χρονος δήλωσε ότι ήθελε να «προστατεύσει την οικογένειά του» και υποστήριξε ότι η σύντροφός του δεν γνώριζε τίποτα για τα σχέδιά του.
Οι υπόλοιποι τρεις συγκατηγορούμενοι δήλωσαν άγνοια για τις πραγματικές προθέσεις του 35χρονου. Ισχυρίζονται ότι είχαν ενημερωθεί μόνο για ένα σχέδιο εκφοβισμού του καθηγητή, ενώ ο ανήλικος φέρεται να είπε πως συμμετείχε κυρίως από περιέργεια για το πολυτελές όχημα που χρησιμοποιήθηκε.
Η πρώην σύζυγος του θύματος, που κατηγορείται για ηθική αυτουργία, αρνήθηκε κάθε εμπλοκή και υποστήριξε ότι δεν είχε κανέναν λόγο να επιθυμεί το κακό του πρώην της, αφού εκείνος στήριζε οικονομικά την ίδια και τα ανήλικα παιδιά τους.
Ωστόσο, σύμφωνα με τις Αρχές και τις καταθέσεις συγκατηγορουμένων της, η 43χρονη φέρεται να είχε ενεργό ρόλο στον σχεδιασμό της δολοφονίας.
«Είναι τρελό αυτό που μου συμβαίνει. Είναι τρελή η κατηγορία που μου αποδίδεται και όλο αυτό που ζω. Στόχος μου είναι μόνο τα παιδιά μου. Ύψιστη προτεραιότητά μου, είναι η ασφάλειά τους», ανέφερε η 43χρονη.
Ο Αλέξανδρος Πασιατάς, δικηγόρος της 43χρονης, ανέφερε πως οι φωτογραφίες που είχε τραβήξει η 43χρονη βρίσκονται στη δικογραφία και η ίδια το είχε αναφέρει στις Αρχές, ωστόσο αποκάλυψε πως κατά τη διάρκεια της ανάκρισης δεν της έγινε καμία ερώτηση σχετικά με αυτές.
Πηγή: MEGA
- Θρίλερ με τον θάνατο του 26χρονου Αχιλλέα: Έπεσε από πεζογέφυρα στη Συγγρού - Μαρτυρία για τσακωμό
- Νίκη Λυμπεράκη για Καρβέλα: «Δεν συνέβη ποτέ, ήταν ηχητικό εφέ» - Τι ξεκαθάρισε για luben και τον «αερισμό»
- Εικόνες ντροπής στο Νοσοκομείο Ρίου: Περιστέρια τρώνε από πιάτα ασθενών
- Χριστούγεννα από τον Οκτώβριο - Το χρονικό μίας απελπισίας με λαμπιόνια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.