Απίστευτο περιστατικό σημειώθηκε στις 10 Ιουνίου 2024 στο Λαμπίρι Αχαΐας, όπου σκάφη, βατραχάνθρωποι του Λιμενικού και ένα ελικόπτερο αναζητούσαν για 24 ώρες έναν νεαρό ψαροντουφεκά, που τελικά βρέθηκε να διασκεδάζει σε beach bar.
Ο 27χρονος καλείται τώρα να πληρώσει πρόστιμο 73.607,93 ευρώ για την άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών.
Όλα ξεκίνησαν όταν ο φίλος του δήλωσε την εξαφάνισή του, καθώς δεν μπορούσε να τον εντοπίσει.
Μαρτυρίες ανέφεραν ότι, ο νεαρός παρακολουθούσε από απόσταση για περισσότερες από 20 ώρες την επιχείρηση έρευνας και διάσωσης, ενώ διασκέδαζε αμέριμνος σε beach bar της περιοχής.
Σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, η Εισαγγελία, είχε δώσει εντολή να διερευνηθεί εάν υπήρξε άσκοπη κινητοποίηση των Αρχών και τώρα ήρθε το τσουχτερό πρόστιμο:
- 3.322 ευρώ για το προσωπικό του Λιμενικού που έπεσε στην «μάχη» για τον εντοπισμο του,
- περίπου 28.000 ευρώ για τα εναέρια μέσα,
- 36.000 ευρώ για τα πλωτά μέσα και
- 4.235 ευρώ για τα χερσαία μέσα.
Συν το ψηφιακό τέλος συναλλαγών με το συνολικό ποσό που καλείται να πληρώσει να ξεπερνάει τις 73.000 ευρώ.
Ο 27χρονος ισχυρίζεται πως δεν ευθύνεται ο ίδιος για την κινητοποίηση των Αρχών, με τον δικηγόρο του να αναφέρει ότι «είχε πάει για βραδινό μπάνιο, έφυγε και κάποιοι θεώρησαν ότι χάθηκε και ειδοποίησαν τις Αρχές.»
- Εξάρχεια: Άγριος ξυλοδαρμός του γιου του Νίκου Ρουσσόπουλου – «Τον χτύπησαν με σιδηρογροθιά»
- Ποια είναι η γυναίκα που έγινε η «λύρα» της Κρήτης και «άλωσε» την εξέδρα του ΟΦΗ
- 30 εκατοστά φούστας: Το χρονικό της πιο παράλογης αστυνομικής καταδίωξης στην Ελλάδα
- Το «Καράβι» του Σεφερλή έριξε τον ανταγωνισμό σε ξέρα - Η τηλεθέαση του Markos by night
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.