Μενού
fotia-pyrosbestiki
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στη σύλληψη ενός Τούρκου υπηκόου ο οποίος ομολόγησε ότι κρύβεται πίσω από τις πυρκαγιές που εκδηλώθηκαν στο όρος Αιγάλεω τρεις φορές μέσα στο μήνα προχώρησαν οι αρχές.

Ο δράστης ερευνάται για τις φωτιές που εκδηλώθηκαν στις 14 και 15 Μαΐου και αναμένεται να περάσει, τη Δευτέρα, την πόρτα του εισαγγελέα για εμπρησμό από πρόθεση σε δασική έκταση. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι ο Τούρκος υπήκοος δεν είχε κάρτα ασύλου αλλά είχε κάνει αίτηση.

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής για τη σύλληψη του εμπρηστή: 

«Συνελήφθη 26 Μαΐου 2024 στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας από Αξιωματικούς του Πυροσβεστικού Σώματος, της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), με την συνδρομή της ΕΛ.ΑΣ αλλοδαπός, ως υπαίτιος πρόκλησης εκ προθέσεως εμπρησμών και κατ’ εξακολούθηση σε αγροτοδασικές εκτάσεις στην Περιφερειακή Αιγάλεω, στον Ασπρόπυργο Αττικής. Ο προαναφερθείς κρατείται και θα οδηγηθεί τη Δευτέρα 27 Μαΐου 2024, ενώπιον του κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αθηνών».

Η ΕΥΠ στις έρευνες

Σύμφωνα με τον ALPHA, στις έρευνες για την υπόθεση συμμετέχει η ΕΥΠ, η Αντιτρομοκρατική και η Ασφάλεια. Ο άνδρας συνελήφθη ενώ επιχειρούσε να βάλει φωτιά και στην κατοχή του βρέθηκε αναπτήρας, σπίρτα και ένα σφουγγάρι που είχε χρησιμοποιήσει ως προσάναμμα. Από την έρευνα διαπιστώθηκε πως ο άνδρας είχε ζητήσει άσυλο δηλώνοντας γκιουλενιστής. Μάλιστα, διαπιστώθηκε πως το συγκεκριμένο άτομο είχε προβεί και σε ύποπτες ενέργειας γύρω από την ισραηλινή πρεσβεία. 

«Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι»

Την σύλληψη ανακοίνωσε, νωρίτερα, ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας.

«Τρεις φορές αυτό τον μήνα εκδηλώθηκαν πυρκαγιές στο όρος Αιγάλεω. Και τις τρεις οι πυροσβεστικές δυνάμεις πρόλαβαν τη φωτιά πριν επεκταθεί . Σήμερα όμως συνελήφθη ο υπαίτιος εμπρηστής, Τούρκος υπήκοος, που ομολόγησε την εγκληματική του πράξη. Θα οδηγηθεί στη Δικαιοσύνη βάσει του νέου νόμου. Το έχουμε πει πολλές φορές: Με τους εμπρηστές θα είμαστε αμείλικτοι», έγραψε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA