Μενού
nosokomeio
Νοσοκομείο | Associated Press
  • Α-
  • Α+

Σοκαρισμένη είναι η κοινωνία των Ιωαννίνων από το θάνατο της 20χρονης φοιτήτριας, η οποία διαγνώσθηκε με αμυγδαλίτιδα και πέθανε από ανακοπή

Από την ιατροδικαστική προέκυψε πως η 20χρονη Βούλα είχε οξεία πυώδη αμυγδαλίτιδα ωστόσο αναπάντητα μένουν κρίσιμα ερωτήματα σχετικά με το πώς κατέρρευσε ο οργανισμός της. 

Ο ιατροδικαστής Δημήτρης Γαλεντέρης που ορίστηκε ως τεχνικός σύμβουλος από την οικογένεια επιβεβαίωσε πως διαπιστώθηκε η αμυγδαλίτιδα και δήλωσε πως σκοπός των ειδικών είναι να διαπιστωθεί αν έγινε ιατρικό λάθος. 

«Ξέρουμε περίπου τι θα ψάξουμε. Έχουμε σχηματίσει εικόνα. Θέλουμε να καταλάβουμε αν υπήρξε κάποιο σφάλμα των γιατρών που νοσήλευαν την κοπέλα», είπε ο κ. Γαλεντέρης στο OPEN. 

«Από τη νεκροτομή θέλαμε να επιβεβαιώσουμε τη διάγνωση εισόδου στο νοσοκομείο. Όπως προκύπτει η οξεία αμυγδαλίτιδα με την οποία εισήχθη στο νοσοκομείο ήταν παρούσα στη νεκροτομή, σε πλήρη εξέλιξη. Συνεπώς θεωρούμε ότι υπάρχει αιτιώδης συνάφεια με την πάθηση και ο θάνατος προήλθε από την εξέλιξη στο σώμα», ανέφερε.  

«Πρέπει να μελετηθεί με προσοχή από τις δικαστικές αρχές και τους ειδικούς ο φάκελος. Να μελετήσουμε πως μία οξεία πυώδης αμυγδαλίτιδα έφτασε να γίνει μία γενικευμένη πάθηση του σώματος και να επιφέρει το θάνατο. Έχει μεγάλη σημασία να δούμε ποιες αποφάσεις πάρθηκαν και ποια στιγμή», ανέφερε. 

«Οι γιατροί είπαν να είμαστε ήσυχοι»

Η οικογένεια της φοιτήτριας έχει βυθιστεί στο πένθος. Ο πατέρας της Βούλας μίλησε στο MEGA και ζήτησε απαντήσεις: «Χάθηκε ένα παιδί που εισήχθη στο νοσοκομείο με μία απλή αμυγδαλίτιδα και πυρετό και μέσα σε εννέα μέρες το παιδί μας χάθηκε. Ψάχνουμε να μάθουμε για ποιο λόγο έγινε αυτό».

«Η κόρη μου έδειχνε ότι ήταν καλύτερα. Στην πορεία όμως άλλαξαν όλα. Μετά κάποια στιγμή πόνεσε η κοιλίτσα της. Μας είπαν κάτι για γαστρεντερίτιδα μάλλον ότι έχει το παιδί, δεν υπήρχε κάτι συγκεκριμένο όμως ώστε να ξέρουμε τι αντιμετωπίζουμε, δηλαδή και οι ίδιοι οι γιατροί δεν γνωρίζανε τι αντιμετωπίζουνε» ανέφερε συντετριμμένος ο πατέρας της 20χρονης.

«Μιλούσαμε με τους γιατρούς, είχαμε μία επικοινωνία, όχι πάντα εύκολη αλλά είχαμε επαφή. Δεν μας είπαν ότι το παιδί διατρέχει κάποιο κίνδυνο και να είμαστε ήσυχοι. Τελικά όμως αποδείχτηκε ότι ήταν διαφορετικό», πρόσθεσε.

«Πώς γίνεται ένα παιδί με τις αμυγδαλές του και πυρετό να πεθάνει; Μπορείτε εσείς να μου το πείτε; Φανταστείτε εσείς να έχετε ένα παιδί που σπουδάζει, όπως όλος ο κόσμος τα παιδιά τους φεύγουν, να σηκώσει πυρετό από τις αμυγδαλές. "Πήγαινε παιδί μου στο νοσοκομείο". Για να πεθάνει;», ανέφερε ο θείος της Βούλας. 

«Εμείς δεν είμαστε γιατροί, εμείς το μόνο που ξέρουμε είναι το αποτέλεσμα. Ότι είναι παιδί ήταν μία χαρά, έφυγε από το νησί, το χαιρέτησαν οι γονείς του και μετά από μία εβδομάδα πέθανε. Μπορείτε να το φανταστείτε αυτό;» είπε χαρακτηριστικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA