Μενού
Αλυσίδα χιονιού
Πολίτης βάζει αλυσίδα χιονιού στο αυτοκίνητό του | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Την ώρα που ο καιρός θα παρουσιάσει ραγδαία επιδείνωση από ώρα σε ώρα, οι αντιολισθητικές αλυσίδες θα γίνουν υποχρεωτικές σε αρκετές περιοχές της χώρας, όπως στη Θεσσαλονίκη η οποία θα μπει στο επίκεντρο των «πολικών θερμοκρασιών».

Ο Χρήστος Γιαννούκος, ειδικός σύμβουλος οδικής ασφαλείας, μίλησε νωρίτερα, σήμερα (20/01) στο OPEN και στην εκπομπή «Τώρα Μαζί», δείχνοντας στους τηλεθεατές πώς τοποθετούνται σωστά οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

«Πρέπει, καταρχάς, να μην είναι μπλεγμένες κάπου για να ξετυλιχθούν καλά. Κρατάω με το δεξί μου χέρι τη δεξιά πλευρά της αντιολισθητικής αλυσίδας, ο οδηγός της αλυσίδας, έρχομται στον τροχό και από μπροστά προς τα πίσω, πίσω από τον τροχό, περνάω την αλυσίδα από πίσω» ανέφερε μεταξύ άλλων ο Χρήστος Γιαννούκος.

«Στη συνέχεια, πιάνω τις δύο άκρες στα συρματόσχοινα, τα ασφαλίζω δηλαδή και όπως τα έχω ενώσει, έρχομαι και ασφαλίζω τα σημεία ένωσης, στην εγκοπή εκεί που βλέπουμε το κόκκινο χρώμα. Σπρώχνω προς τα πίσω το συρματόσχοινο, έτσι ώστε η αλυσίδα να αγκαλιάσει τον τροχό» πρόσθεσε ο ειδικός σύμβουλος οδικής ασφαλείας

Αντιολισθητικές αλυσίδες: Δείτε σε βίντεο πώς τοποθετούνται

«Περνάω τον προεντατήρα στην καστάνια, έτσι ώστε να μην ακουμπάει στο ελαστικό και το φθείρει, περνάω μέσα από τον κρίκο τον προεταντήρα, σφίγγω και αφού σφίξω και αντιδιαμετρικά ασφαλίζω» καταλήγει ο Χρήστος Γιαννούκος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA