Μενού
kastos
Το λιμανάκι του Καστού | Shutterstock
  • Α-
  • Α+

Πρωτόγνωρες καταστάσεις ζουν οι λιγοστοί κάτοικοι στο νησί του Καστού καθώς δεν έχουν ούτε γιατρό αλλά ούτε και νερό. Όπως ανέφερε κάτοικος του ακριτικού νησιού στο OPEN, ο αγροτικός γιατρός έφυγε στις 7 Μαρτίου και έκτοτε δεν έχει αντικατασταθεί.

Ο κ. Γιώργος Τριλίβας ανέφερε πως συνήθως οι μόνιμοι κάτοικοι είναι 30-35, αλλά πέρσι μειώθηκε και άλλο ο αριθμός στους 25.

«Όλοι οι κάτοικοι βρίσκονται σε απόγνωση, ανασφάλεια και οργή. Έχουμε αφεθεί στη μοίρα μας. Είναι τραγικό και ανήκουστο να είμαστε χωρίς γιατρό» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα, αποκάλυψε πως στο κλειστό αγροτικό ιατρείο έχει τοποθετηθεί μία ταμπέλα που ενημερώνει πως αν χρειαστεί απινιδωτής, θα πρέπει να πάρουν τηλέφωνο σε μία συγκεκριμένη ταβέρνα. «Για τον απινιδωτή πάρτε τηλέφωνο στην ταβέρνα, η θητεία του αγροτικού γιατρού ολοκληρώθηκε στις 6 Μαρτίου», γράφει.


Ερωτώμενος εάν ο ταβερνιάρης γνωρίζει πρώτες βοήθειες, απάντησε αρνητικά, αλλά είπε πως «η ταβέρνα είναι πιο ανοιχτή από το ιατρείο».

Οι κάτοικοι, όπως είπε, έχουν πάρει μερικά μαθήματα για τη χρήση του από χειρούργο που έχει σπίτι στον Καστό, αλλά «ποιοι το θυμόμαστε τώρα…»

Ούτε νερό στο νησί

Σύμφωνα με τον ίδιο, εδώ και πάνω από 40 ημέρες το νησί έχει μείνει και χωρίς νερό και φεύγουν οι τουρίστες. Eνοικιαζόμενα δωμάτια κλείνουν ενώ αρχίζουν να αδειάζουν οι στέρνες.

Το νερό «δεν πίνεται, έχει πολλά άλατα. Ούτε να πλυθούμε δεν έχουμε» δηλώνει ο κάτοικος και συμπληρώνει «άλλοι χρυσοπλήρωσαν για να φέρουν νερό από άλλη περιοχή. Το πρόβλημα είναι γνωστό, αλλά δεν έγινε τίποτα».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.