Μενού
diodia
Κίνηση στα διόδια | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κορυφώνεται η έξοδος των ετεροδημοτών για τις αυτοδιοικητικές εκλογές 2023, που θα πραγματοποιηθούν την Κυριακή 8 Οκτωβρίου. Τα μέτρα της Τροχαίας είναι αυξημένα για την έξοδο των Αθηναίων προς τον τόπο που θα ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα στις αυτοδιοικητικές εκλογές. 

Αυτοδιοικητικές εκλογές 2023: Τι ισχύει για τα διόδια

Οι ετεροδημότες που θα μεταβούν στον τόπο καταγωγής τους για να ψηφίσουν στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές της Κυριακής, θα κληθούν να βάλουν το χέρι στην τσέπη, καθώς από το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών ξεκαθαρίστηκε ότι δωρεάν διέλευση από τα διόδια δικαιούνται μόνο οι δικαστικοί αντιπρόσωποι.

Την εντολή για την δωρεάν διέλευση μόνο των δικαστικών αντιπροσώπων από τα διόδια στις δημοτικές και περιφερειακές εκλογές έδωσε ο υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, αρμόδιο για τις Υποδομές, Νίκος Ταχιάος.

 

Ειδικότερα, η δωρεάν διέλευση αφορά τις εξής περιόδους:

  • Από την Παρασκευή 6 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 9 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.
  • Από την Παρασκευή 13 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 00.00 έως και τη Δευτέρα 16 Οκτωβρίου 2023 και ώρα 22.00.

Η δωρεάν διέλευση ισχύει αποκλειστικά για τους δικαστικούς αντιπροσώπους και θα επιτρέπεται με την επίδειξη της απόφασης διορισμού τους, καθώς και του Δελτίου της Αστυνομικής τους Ταυτότητας.

Οι παραχωρησιούχοι οφείλουν να τηρήσουν αρχείο με καταγραφή των διελεύσεων και σημείωση της απόφασης διορισμού, ενώ το κόστος θα αναλάβει το Δημόσιο, δυνάμει των Συμβάσεων Παραχώρησης.

Σημειώνεται ότι από την εντολή παύσης είσπραξης διοδίων εξαιρείται η Αττική Οδός.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA