Μενού
pol evmorfidis
Ο Πολ Ευμορφίδης | NDP
  • Α-
  • Α+

Ο Δήμος Βερύκιος σχολίασε με καυστικό τρόπο την αντίδραση του Πολ Ευμορφίδη, ιδιοκτήτη ξενοδοχείου στην περιοχή της Ακρόπολης, όταν του ζητήθηκε από ρεπόρτερ του Alpha να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ για κατεδάφιση 2 ορόφων του ξενοδοχείου του στην περιοχή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Δήμος Βερύκιος ανέφερε ότι «ο ιδιοκτήτης του ξενοδοχείου, ο οποίος είναι γνωστός ακτιβιστής, θα περίμενε κανείς μία μεγαλύτερη ευαισθησία στα θέματα περιβάλλοντος, πολεοδομίας αλλά και σεβασμού των αρχαιοτήτων» ενώ χαρακτήρισε το ρεπορτάζ «άρτιο» και πως «ο καθένας καταλάβαινε τι ακριβώς έχει συμβεί». 

Αφορμή για το σχόλιο Βερύκιου, ήταν η αντίδραση του Πολ Ευμορφίδη τον οποίο συνάντησε τυχαία έξω από το ξενοδοχείο του στην Ακρόπολη, ο δημοσιογράφος του Alpha την ώρα που έκανε το ρεπορτάζ.

Ο ρεπόρτερ πλησίασε τον ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου και του ζήτησε να σχολιάσει την απόφαση του ΣτΕ, την ώρα που ο Πολ Ευμορφίδης περνούσε με το ποδήλατό του: «Σου αρέσει αυτό το ποδηλατάκι: Βλέπεις τι ωραίο που είναι; Σου αρέσει; Καβάλα ένα ποδήλατο να περνάς καλά» ήταν η απάντηση του Πολ Ευμορφίδη στον ρεπόρτερ του σταθμού Ιάσονα Τσόλη.

Υπενθυμίζεται ότι στις 27 Ιουνίου εκδόθηκε τελεσίγραφο του Συμβουλίου της Επικρατείας που αναφέρει ότι οι δύο τελευταίοι όροφοι του ξενοδοχείου πρέπει να κατεδαφιστούν εντός τριών μηνών γιατί υπερβαίνει το επιτρεπόμενο για την περιοχή όριο ύψους των 24 μέτρων.

Οι κάτοικοι της περιοχής είχαν προσφύγει αρκετές φορές, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Alpha, με το ΣτΕ να ορίζει ότι πρέπει εντός τριών μηνών να έχει εκπονηθεί μελέτη κατεδάφισης.

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.