Μενού
Εξουδετέρωση βόμβας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Εξουδετέρωση βόμβας στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης | thesstoday.gr
  • Α-
  • Α+

Εργαζόμενος στα δικαστήρια της Θεσσαλονίκης, όπου εντοπίστηκε ο εκρηκτικός μηχανισμός νωρίτερα σήμερα, Δευτέρα (12/2), μίλησε για τις στιγμές πανικού που εκτυλίχθηκαν στο σημείο.

Οι Αρχές ενημερώθηκαν για έναν ύποπτο φάκελο και στο σημείο έφτασε ισχυρή δύναμη και κλιμάκιο του Τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών (Τ.Ε.Ε.Μ.), για να εξετάσουν τον φάκελο.

Από την έρευνα, διαπιστώθηκε ότι πρόκειται, πράγματι, για εκρηκτικό μηχανισμό, ο οποίος εξουδετερώθηκε στο σημείο, όπως μετέφεραν τα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

Ύποπτος φάκελος στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης
Ύποπτος φάκελος στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης | thesstoday.gr

Εργαζόμενος, που βρισκόταν στον χώρο εκείνη την ώρα, σημείωσε πως «κατά τις 14:!5 - 14:30, μας ενημέρωσαν ότι υπάρχει βόμβα. Μας είπαν είναι επείγον να φύγετε».

Στο σημείο, όπως περιέγραψε, «δημιουργήθηκε ένας πανικός, έτρεχαν πανικόβλητοι (σ.σ. οι εργαζόμενοι)». 

Το κτίριο εκκενώθηκε και οι εργαζόμενοι περίμεναν εκτός για να μάθουν για τις εξελίξεις. 

«Δημιουργήθηκε μία αναστάτωση, λογικό είναι. Ο κόσμος προφυλάχτηκε, η αστυνομία έκανε τη δουλειά της» συμπλήρωσε το ίδιο άτομο. 

Παραλήπτρια η πρόεδρος Εφετών

Εντός του φακέλου, όπως έχει γίνει γνωστό, περιεχόταν ζελατοδυναμίτιδα. Σύμφωνα με πηγές του ΑΠΕ-ΜΠΕ ο φάκελος που έφτασε στον τρίτο όροφο του δικαστικού μεγάρου Θεσσαλονίκης, είχε ως παραλήπτρια μια πρόεδρο εφετών, ενώ ως αποστολέας αναφερόταν «Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων».

Κρίθηκε ύποπτος από την παραλήπτρια οπότε παραδόθηκε προς διερεύνηση. Μεταφέρθηκε στα μηχανήματα X-RAY του μεγάρου όπου διαπιστώθηκε ότι περιείχε εκρηκτική ύλη.

Ερευνάται η συνδεσμολογία του, ο αποστολέας του όπως επίσης η διαδρομή μέχρι να φτάσει ο φάκελος στα δικαστήρια.

Τη διερεύνηση της υπόθεσης έχει αναλάβει η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA