Εξαιρετική φέτος η σεζόν για τους λάτρεις του χειμερινού τουρισμού και τους χιονοδρόμους, λόγω των ευνοϊκών καιρικών συνθηκών, με τα χιονοδρομικά κέντρα να καταγράφουν ρεκόρ επισκεψιμότητας.
Τα καταλύματα των γύρω περιοχών γεμίζουν χωρίς σταματημό. Την ίδια ώρα προσανατολίζονται στη δημιουργία συνθηκών για τουρισμό βουνού, εμπλουτίζοντας τη λειτουργία τους με δράσεις που μπορούν να προσελκύουν επισκέπτες όλο τον χρόνο, αναφέρει το ΑΜΠΕ.
Ρεκόρ επισκεπτών καταγράφεται στο χιονοδρομικό κέντρο Καλαβρύτων, που ξεπερνάει τα 15.000 άτομα ημερησίως, τον πρώτο χρόνο λειτουργίας του μετά την αναβάθμιση των υποδομών του.
Γεμάτα τα χιονοδρομικά της Ελλάδας
Όπως αναφέρει ο Αλέξης Άγριος, Διευθυντής χιονοδρομικού Καλαβρύτων, το κέντρο φέτος είναι η πρώτη χρονιά που λειτουργεί με αυτήν την μορφή, έχοντας δηλαδή ολοκληρώσει τις αναβαθμίσεις που έγιναν μέσω κονδυλίων που προήλθαν από το ΕΣΠΑ και ξεπέρασαν τα 22 εκατ, ευρώ.
«Πέρσι είχαμε μια πολύ κακή περίοδο λόγω των καιρικών συνθηκών αλλά μέσα στο σχεδιασμό μας για τις επόμενες επενδύσεις είναι να εξασφαλίσουμε και τεχνητή χιόνωση», σημειώνει.
«Αυτό που προσπαθούμε να κάνουμε είναι να απαντήσουμε στα ερωτήματα που θέτει η ίδια η φύση. Φέτος έχουμε έναν χειμώνα που προμηνύεται πάρα πολύ καλός, μετά από μια χρονιά που ο χειμώνας ήταν πάρα πολύ άσχημος καιρικά για τα χιονοδρομικά κέντρα. Άρα, στόχος μας είναι να μετατρέψουμε το βουνό, το χιονοδρομικό κέντρο, σε έναν προορισμό για όλες τις εποχές του χρόνου».
Τα χιονοδρομικά κέντρα δεν προσελκύουν μόνο τους Έλληνες που αγαπούν το βουνό και το χιόνι αλλά και τουρίστες που έρχονται στη χώρα μας για τουρισμό αυτήν την περίοδο.
Στον Παρνασσό, το μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, για παράδειγμα, είναι πολλοί οι Κινέζοι που τον εντάσσουν στο πρόγραμμά τους και πηγαίνουν για σκι, όπως αναφέρει ο Αντώνης Τουρκοχωρίτης, διευθυντής χιονοδρομικού Παρνασσού.
«Έχουμε πολλούς ξένους επισκέπτες αλλά ειδικά οι Κινέζοι που πηγαίνουν στην Αθήνα, συμπεριλαμβάνουν στο πρόγραμμά τους, τους αρχαιολογικούς χώρους των Δελφών και το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού. Γενικότερα, οι επισκέπτες μας είναι πολλοί και συμπεριλαμβάνονται σε αυτούς ξένοι τουρίστες, κυρίως από Ευρώπη».
Στο δεύτερο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο της χώρας, το Σέλι στο όρος Βέρμιο, οι επισκέπτες φτάνουν τους 5000 ημερησίως, όπως αναφέρει ο πρόεδρος του χιονοδρομικού κέντρου Σελίου, Απόστολος Μελιόπουλος.
«Το κέντρο ξεκίνησε να λειτουργεί στις 19 Δεκεμβρίου και είμαστε κάθε μέρα γεμάτοι με τους επισκέπτες να κυμαίνονται από 2000 έως 5000 άτομα. Είναι το δεύτερο μεγαλύτερο χιονοδρομικό κέντρο στην Ελλάδα, με την καλύτερη πρόσβαση και 50 λεπτά από το δεύτερο μεγαλύτερο αστικό κέντρο της χώρας, τη Θεσσαλονίκη».
«Μέσω του αναπτυξιακού νόμου, έτσι όπως έχει γίνει ο σχεδιασμός, όταν ολοκληρωθεί και η τεχνητή χιόνωση, θα εξασφαλίσουμε τη χειμερινή σεζόν για τα επόμενα χρόνια, καθώς γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια και από την Πολιτεία και την τοπική αυτοδιοίκηση», τονίζει ο κ.Μελίοπουλος.
- Φωτιά στο εργοστάσιο της Βιολάντα: Τα σενάρια για τα αίτια της τραγωδίας - Αγωνία για τις αγνοούμενες
- Όταν η Βιολάντα ήταν φούρνος της γειτονιάς στα Τρίκαλα: Η ιστορία της εμβληματικής βιομηχανίας
- Δήμητρα Λιάνη: Η αντίδρασή της στο άκουσμα του θανάτου της Αναστασίας Αθήνη
- Πίσω από κάθε νεκρό σε χώρο εργασίας, υπάρχει μια κοινή αλήθεια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.