Μενού
Δήμητρα Παπαθεοδώρου
  • Α-
  • Α+

Μάχιμη δικηγόρος από το 2010, νέα γυναίκα, μητέρα δύο παιδιών. Άνθρωπος που συνέδεσε τη ζωή του με την πόλη της Λαμίας, πόλη που μπορείς να καταλάβεις μέσα σε λίγες στιγμές διαλόγου μαζί της πόσο πολύ την αγαπά. Αυτό είναι σε όσο το δυνατόν πιο αδρές γραμμές το βιογραφικό της Δήμητρας Παπαθεοδώρου.

Η κ. Παπαθεοδώρου είναι μία από τους νέους ανθρώπους που αποφάσισαν να κατέβουν στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Στις Δημοτικές εκλογές του Οκτωβρίου θα είναι υποψήφια δημοτική σύμβουλος της παράταξης «Περήφανη Πόλη» του νυν δημάρχου της πόλης, Θύμιου Καραΐσκου.

Το Reader μίλησε μαζί της για τη Λαμία, το όραμά που έχει εκείνη για την πόλη της αλλά και τον λόγο που μία νέα γυναίκα αποφάσισε να εμπλακεί με τα κοινά.

Δήμητρα Παπαθεοδώρου

 

Τι ήταν αυτό που σας έκανε να ασχοληθείτε ενεργά με την αυτοδιοίκηση;

Το πρώτο πράγμα το οποίο σκέφτηκα, όταν μου έγινε η πρόταση να ασχοληθώ με την τοπική αυτοδιοίκηση, ήταν ότι δεν έχω φύγει ποτέ από την πόλη μου, παρά μόνο για τις σπουδές μου.  Είναι ένας τόπος που αγαπώ.

Εδώ ζω, εδώ εργάζομαι, εδώ μεγαλώνουν τα παιδιά μου, εδώ είναι το πλέγμα των καθημερινών μου δραστηριοτήτων. Σκέφτηκα, λοιπόν, ότι κάποια στιγμή πρέπει να προσφέρω. Ό,τι μου χάρισε δηλαδή η Λαμία θα πρέπει να της το αντιχαρίσω. Να βοηθήσω και εγώ τον τόπο μου και τους συμπολίτες μου με ό,τι δύναμη, εμπειρία και γνώση έχω, να κάνει ένα βήμα μπροστά.

Έχει αλλάξει η Λαμία τα τελευταία χρόνια; Και αν ναι, αυτό είναι προς το καλύτερο;

Ως κομμάτι της εργασιακής και κοινωνικής πραγματικότητας της Λαμίας, έχω παρατηρήσει όλες τις τοπικές ηγεσίες που έχουν περάσει από την πόλη και μπορώ να πω ότι η τελευταία δημοτική αρχή με επικεφαλής τον κ. Καραϊσκου, με τον οποίο και συμπορεύομαι, αναβάθμισε τον δήμο Λαμιέων δίνοντας στην πόλη μία ώθηση και μία νέα δυναμική. 

Παρά την πανδημία και την ενεργειακή κρίση, είναι ο δήμος που εξακολουθεί να δουλεύει και να εργάζεται σκληρά, να έχει όραμα και σχέδιο για το μέλλον. Δεν είναι τυχαίο ότι έχουν αποπερατωθεί αρκετά έργα που λύνουν και βελτιώνουν τα θέματα της καθημερινότητας, όπως καθαριότητα, κόμβοι, υποδομές σε σχολεία, παιδικές χαρές.  

Πλάι σε αυτά, έχουν μπει σε τροχιά επανεκκίνησης και άλλα έργα τα οποία είναι μεγαλύτερα και δίνουν μία νέα πνοή στην πόλη όπως η επαναλειτουργία της Πανελλήνιας Έκθεσης της Λαμίας, σύγχρονες αθλητικές υποδομές ευρωπαϊκών προδιαγραφών, το Ράλλυ Ακρόπολις και τα Θερμοπύλεια στον ιερό τόπο των Θερμοπυλών. 

Είναι, τέλος, ένας δήμος με ενδυναμωμένη Πολιτική Προστασία δείχνοντας πολύ γρήγορα αντανακλαστικά και στις πρόσφατες πλημμύρες, αλλά και στις πυρκαγιές του καλοκαιριού.  Επομένως έχουν πράγματι γίνει πολλά και σημαντικά βήματα.

Σαφέστατα δεν λέω ότι τα έκανε όλα. Υπάρχει μακρύς δρόμος μπροστά μας ακόμη για περαιτέρω βελτίωση. Πρόκειται όμως για μία δημοτική αρχή κοντά στον πολίτη και τις ανάγκες του παρέχοντάς του την ασφάλεια και τη λειτουργική καθημερινότητα.

Ποια πρέπει να είναι η πρώτη προτεραιότητα της δημοτικής αρχής που θα επιλέξουν οι πολίτες της Λαμίας;

Mία πόλη φιλική και ασφαλής για τον πολίτη, αλλά και ανθεκτική. Όπως καταλαβαίνετε, παίρνω αφορμή από τα τελευταία γεγονότα με τα ακραία καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν και δικές μας  περιοχές. 

Καταστράφηκαν σπίτια, περιουσίες, επιχειρήσεις. Το πρώτο μέλημα είναι η ενδυνάμωση, ώστε ο δήμος Λαμιέων να είναι ένας δήμος που θα καταφέρει να αντιμετωπίσει κάθε καιρικό φαινόμενο που ενδέχεται να παρουσιαστεί, διότι πλέον πρέπει να μας γίνει συνείδηση, ότι με την κλιματική κρίση, θα πρέπει να μάθουμε να ζούμε. 

Πέρα από την ασφάλεια και την ανθεκτικότητα της πόλης, θέλουμε να είναι μία πόλη με βιώσιμα και έξυπνα θεμέλια για την ευημερία όλων. Να εκμεταλλευόμαστε όλα τα τεχνολογικά εργαλεία που υπάρχουν με στόχο την ποιοτική και λειτουργική αναβάθμιση του συνόλου των πολιτών. Θέλουμε έναν δήμο αρωγό των αδύναμων και ευπαθών ομάδων, με ανταγωνιστικά πλεονεκτήματα και προτεραιότητες σε έργα ανάπλασης, πολιτισμό, τουρισμό.  

Δημητρα Παπαθεοδώρου

Γιατί να επιλέξουν εσάς και τον συνδυασμό σας οι πολίτες της Λαμίας;

Ανήκω στην ομάδα του τωρινού δημάρχου, η οποία είναι και ανανεωτική κατά 80%, με πολλούς νέους ανθρώπους που πρώτη φορά δοκιμάζονται στον στίβο της τοπικής αυτοδιοίκησης. Απαρτίζεται όμως και από έμπειρους αυτοδιοικητικούς που έχουν πετύχει. Αυτός ο συνδυασμός δημιουργεί μία ομάδα ισχυρή που εγγυάται επιμονή, σοβαρότητα και σίγουρα ένα καλό αποτέλεσμα.

Σε αυτή την ομάδα και εγώ, με τη γυναικεία μου όραση, ως μητέρα με αγωνίες και προβληματισμούς για το μέλλον των παιδιών, αλλά και ως νέος άνθρωπος με θέληση και όρεξη,  επιθυμώ να μπω σε αυτόν τον αγώνα και με τις αξίες και τις δυνατότητές μου και να έχω την ευκαιρία να δοκιμαστώ, γιατί είναι αλήθεια πως ό,τι έχει σημασία, είναι μπροστά μας.  

Προσωπικά το βλέπω σαν μία κοινωνική αποστολή. Να συνδράμω με όλες μου τις δυνάμεις, προσφέροντας στον συνάνθρωπο και στο σύνολο με ευγένεια, εντιμότητα αλλά πάνω απ’ όλα με φλόγα ανθρωπιάς. 

Για το τέλος θα ήθελα να μου πείτε τι σημαίνει για εσάς η πόλη της Λαμίας;

Η πόλη μου είναι ουσιαστικά κομμάτι μου, την κουβαλάω μέσα μου. Εδώ γεννήθηκα, εδώ αναπτύσσονται όλοι οι τομείς της ζωής μου. Κάθε πόλη είναι το ανθρώπινο δυναμικό της και η φυσική και πολιτιστική της κληρονομία. Οφείλουμε όλα αυτά και να τα αναδείξουμε και να τα συντηρήσουμε αλλά και να τα βελτιώσουμε. 

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε μία ευρύχωρη ταυτότητα για την πόλη μας που να μην οχυρώνεται στα στεγανά φανατισμού αλλά, αντιθέτως, με πνεύμα ενωτικό να οικοδομήσουμε  με συναντίληψη ένα άξιο και περήφανο μέλλον για εμάς και τα παιδιά μας. 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.