Μενού
Η παραλία Ελληνικών
Η παραλία Ελληνικών | Youtube
  • Α-
  • Α+

Είναι ένας από τους ομορφότερους κρυμμένους θησαυρούς της χώρας μας, ενώ τα καταγάλανα κρυστάλλινα νερά της και το νησάκι του Αγίου Νικολάου να απέχει ελάχιστα μέτρα από την ακτή, είναι σήμα κατατεθέν της.

Ο λόγος για την παραλία Ελληνικών στη Βόρεια Εύβοια, την οποία παρουσίασε το eviathemaένας προορισμός κατάλληλος για μικρούς και μεγάλους, και ένα ιδιαίτερο τοπίο που ξεφεύγει από τα συνηθισμένα.

Η «κινηματογραφική» παραλία

Το σκηνικό στα Ελληνικά μοιάζει πραγματικά βγαλμένο από ταινία. Η ανοιχτόχρωμη ψιλή άμμος και τα ρηχά νερά της είναι ιδανικά για οικογένειες με παιδιά, ενώ η μεγάλη της έκταση κρύβει πολλούς κολπίσκους για τους πιο ντροπαλούς.

Όσο για το νησάκι του Αγίου Νικολάου, είναι προσβάσιμο με μόλις ένα λεπτό χαλαρό κολύμπι, και προσφέρει καταφύγιο και σκιά με τα διάσκορπα πεύκα του και το εκκλησάκι του.

Σύμφωνα με την παράδοση, στη θαλάσσια περιοχή των Ελληνικών είχε αγκυροβολήσει ο ελληνικός στόλος την περίοδο των ναυμαχιών του Αρτεμισίου (480 π.Χ.), απ’ όπου προκύπτει και η ονομασία Ελληνικά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA