Μενού
foitites-maximou
Φοιτητές έξω από το Μέγαρο Μαξίμου | Mega / Glomex
  • Α-
  • Α+

Φοιτητές με πανό, σε μια αιφνιδιαστική και συμβολική κίνηση, βρέθηκαν έξω από το Μέγαρο Μαξίμου, φωνάζοντας συνθήματα και ζητώντας να αποσυρθεί το νομοσχέδιο για τα ιδιωτικά πανεπιστήμια.

Σε πλάνα που μετέδωσε το Mega, διακρίνεται ολιγομελής ομάδα φοιτητών να φωνάζει συνθήματα, ενώ επικράτησε ένταση με δυνάμεις της αστυνομίας. Λίγη ώρα αργότερα οι φοιτητές αποχώρησαν.

Πάνω από 15.000 διαδηλωτές στο συλλαλητήριο ενάντια στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια

Το μεσημέρι της Πέμπτης χιλιάδες φοιτητές από όλη την Ελλάδα πραγματοποίησαν στο κέντρο της Αθήνας πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο ενάντια στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.

Από νωρίς το πρωί συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια μέλη φοιτητικών συλλόγων από τις Πανεπιστημιακές σχολές της Αθήνας αλλά και φοιτητές από ΚρήτηΘεσσαλονίκη και άλλες πόλες της χώρας καθώς επίσης μαθητές, εργαζόμενοι σε ΑΕΙ και μέλη ΔΕΠ (Διδακτικό Ερευνητικό Προσωπικό).

Δεκάδες πανό, εκατοντάδες πλακάτ και χιλιάδες φοιτητές απ' ολη την χώρα, συγκεντρώθηκαν στα Προπύλαια, στο πλαίσιο της πανελλαδικής πανεκπαιδευτικής διαδήλωσης ενάντια στο νομοσχέδιο της Κυβέρνησης που αφορά στην ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων.

Στο πλευρό των φοιτητών, βρίσκονται μαθητικοί σύλλογοι, οι οποίοι απαιτούν την κατάργηση της Τράπεζας Θεμάτων και της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής (ΕΒΕ), καθώς και οι εκπαιδευτικές ομοσπονδίες αλλά και σύσσωμη η ακαδημαϊκή κοινότητα.

Η Συσπείρωση Πανεπιστημιακών, αναφερόμενη στο νομοσχέδιο, με μια αιχμηρή ανακοίνωση, τόνισε πως «πρόκειται για πλήγμα που θα επηρεάσει το δικαίωμα πρόσβασης χιλιάδων νέων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παραβίαση του Συντάγματος και μια ευθεία βολή ενάντια στα Δημόσια Πανεπιστήμια και τους λειτουργούς τους, που παρά την υπονόμευση και την κατασυκοφάντηση, παρά την υποχρηματοδότηση και την υποστελέχωση, παρά την παραβίαση του αυτοδιοίκητου και την ένταση του κάθε είδους αυταρχισμού, είναι από τα κορυφαία σε όλο τον κόσμο, ενώ οι απόφοιτοί τους είναι περιζήτητοι παντού».

Από την πλευρά της η ΑΔΕΔΥ, αποφάσισε την κήρυξη Πανελλαδικής Στάσης Εργασίας, ενώ, το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, εξέφρασε την συμπαράστασή του στους δίκαιους αγώνες των φοιτητών, καλώντας τα σωματεία μέλη του να τον στηρίξουν.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA