Μενού
Φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη στη Βουλή
Φοιτητές γράφουν ξανά τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη στη Βουλή | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Τα ονόματα των 57 νεκρών του δυστυχήματος των Τεμπών, τα οποία σβήστηκαν χθες μετά τη λήξη των διαδηλώσεων, ξαναέγραψαν σήμερα, Πέμπτη (29/2) φοιτητές στη Βουλή μετά το τέλος των φοιτητικών κινητοποιήσεων.

Το περιστατικό με το σβήσιμο των ονομάτων από συνεργείο καθαρισμού, που προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις, φέρεται να σημειώθηκε στις 11:30 το βράδυ της Τετάρτης (28/2), λίγες ώρες μετά τη λήξη των απεργιακών διαδηλώσεων της ΑΔΕΔΥ για το δυστύχημα στα Τέμπη.

Οι φοιτητές έγραψαν τα ονόματα κατά την απεργιακή κινητοποίηση της ΑΔΕΔΥ που έγινε έναν χρόνο από το δυστύχημα. Δύο φοιτήτριες έγραψαν με κόκκινη μπογιά τα ονόματα των θυμάτων, ενώ δίπλα υπήρχε πανό των καταλήψεων στην Αθήνα που έγραφε το σύνθημα «Το έγκλημα στα Τέμπη δεν θα ξεχαστεί - Η οργή μας θα σάς πνίξει». Επίσης, το όνομα του γιου του έγραψε μπροστά από τη Βουλή ο Παύλος Ασλανίδης. 

Φοιτητές γράφουν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη
Φοιτητές γράφουν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη | Eurokinissi

 

Φοιτητές γράφουν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη
Φοιτητές γράφουν τα ονόματα των νεκρών από τα Τέμπη | Eurokinissi

Φρουραρχείο Βουλής: Γιατί δόθηκε η εντολή να σβηστούν τα 57 ονόματα

Αλγεινή εντύπωση και σφοδρές αντιδράσεις έχει προκαλέσει η απόφαση να σβηστούν μέσα σε λίγες ώρες από το Σύνταγμα τα ονόματα των νεκρών από την εθνική τραγωδία στα Τέμπη.

Υπενθυμίζεται ότι λίγες ώρες μετά τις μαζικές κινητοποιήσεις και τις συμβολικές δράσεις στήθηκε επιχείρηση καθαρισμού των ονομάτων των θυμάτων της τραγωδίας των Τεμπών, που είχαν γραφτεί στην πλατεία Συντάγματος, ανήμερα της επετείου του ενός χρόνου από την τραγωδία.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, που επικαλείται πηγές του Φρουραρχείου της Βουλής, αξιωματικός της υπηρεσίας ενημέρωσε το συνεργείο καθαρισμού του Δήμου Αθηναίων ότι υπάρχουν συνθήματα μπροστά από το μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη.

Πώς αποφασίστηκε να σβηστούν τα ονόματα

Η δημόσια τηλεόραση μετέδωσε ότι κατ’ εντολή του φρούραρχου δόθηκε η εντολή να σβηστούν όλα τα συνθήματα που είχαν γραφτεί στον χώρο μπροστά από τον Άγνωστο Στρατιώτη, αλλά δεν είχαν τη γενική εικόνα για το τι γράφουν αυτά τα συνθήματα.

«Κάθε φορά που γίνονται πορείες στο κέντρο της Αθήνας και γράφονται συνθήματα, αυτά σβήνονται με πάγια εντολή», φέρονται να ισχυρίζονται πρόσωπα από το Φρουραρχείο της Βουλής.

Η τελική απόφαση για τους χώρους εκτός Βουλής, σύμφωνα με όσα επικαλούνται οι ίδιες πηγές της ΕΡΤ, δεν είναι ευθύνη του Φρουραρχείου.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA