Μενού
Γιατρός με γυναίκα σε νοσοκομείο
Γιατρός με γυναίκα σε νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Το «Φως στο Τούνελ» επιμένει στην έρευνά του για την υπόθεση με τα νεκρά παιδιά στην Αμαλιάδα. Τη νύχτα της Παρασκευής η εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη έφερε στο φως της δημοσιότητας μία νέα αποκάλυψη για τον θάνατο του μικρού Παναγιώτη αλλά και των άλλων τεσσάρων παιδιών.

Η εκπομπή πέρασε πάλι τα σύνορα της χώρας και, με τη βοήθεια διακεκριμένων επιστημόνων, προσπαθεί να ρίξει «φως» στην υπόθεση.

Καταπέλτης ο διάσημος Γερμανός ιατροδικαστής

Το «Τούνελ» στην προσπάθεια του να δώσει απαντήσεις στους περίεργους θανάτους πέντε παιδιών σε Πάτρα και Αμαλιάδα, δημιούργησε εκ νέου γέφυρα επικοινωνίας με τη Γερμανία.

Ο διάσημος ιατροδικαστής Ράινχαρντ Ντετμάγιερ, είναι αυτός που ανέδειξε την υπόθεση της παιδοκτόνου μητέρας που έπνιξε με τη σαλιάρα τους τα τρία της βρέφη, σε διάστημα πέντε ετών στη Φρανκφούρτη.

Είχε συμβάλει καθοριστικά στην έρευνα της εκπομπής τον Απρίλιο του 2022, μιλώντας για τις ομοιότητες της υπόθεσης που χειρίστηκε με αυτή της μητέρας από την Πάτρα.

Η αναφορά του αυτή τη φορά στα ευρήματα του μικρού Παναγιώτη, σωστός καταπέλτης.

«Τα μικροσκοπικά ευρήματα είναι αποκαλυπτικά. Στον εγκέφαλο εντοπίζονται σημάδια που υποδηλώνουν ασφυξία από μαλακό αντικείμενο. Κάποιος του έφραξε το στόμα και τη μύτη. Είναι χαρακτηριστικά ειδικά τα ευρήματα του εγκεφάλου, όπως επίσης και οι φλεγμονές του πνεύμονα που είναι ξεκάθαρα από την υποξία και δημιουργήθηκαν μετά το θάνατο. Η υποξία άφησε ανεξίτηλα σημάδια, ενώ το παιδί έκανε εισρόφηση γάλακτος την ώρα που ξεψυχούσε», λέει χαρακτηριστικά.

Οι αναφορές των συναδέλφων του εγείρουν ερωτήματα, όπως λέει. Φαίνεται σαν να υποδηλώνουν πως το παιδί ήταν άρρωστο πριν πεθάνει, όμως η νεκροτομή δείχνει το αντίθετο.

Δεν εντοπίζεται λοίμωξη ή άλλη παθολογία, ούτε καν εγκεφαλίτιδα, η οποία θα είχε δώσει έντονα κλινικά σημάδια. Ο θάνατός του δεν μπορεί να αποδοθεί σε φυσικά αίτια.

Τα ιστολογικά και τοξικολογικά ευρήματα είναι κρίσιμα. Ο ιατροδικαστής υπογραμμίζει τη σημασία των αιματολογικών εξετάσεων αμέσως μετά το θάνατο.

Όταν υπάρχουν διαδοχικοί θάνατοι παιδιών που συνδέονται με το ίδιο πρόσωπο, το ενδεχόμενο του συνδρόμου Μινχάουζεν διαφαίνεται έντονα.

Ο ιατροδικαστής ζητά διερεύνηση.

«Απ’ τα ευρήματα βλέπω έγκλημα»

Ο διάσημος Γερμανός ιατροδικαστής Ντετμάγιερ μιλώντας στο «Τούνελ», διατυπώνει με απόλυτο και σαφή τρόπο το πού οφείλεται κατά την άποψη του, ο θάνατος των πέντε παιδιών σε Πάτρα και Αμαλιάδα.

Οι αποκαλύψεις συγκλονίζουν. Ο Παναγιώτης δεν είχε καμία παθολογική ένδειξη που να εξηγεί τον θάνατό του.

Το μόνο που απομένει ως εξήγηση, όπως λέει με βεβαιότητα ο Ντετμάγιερ, είναι η εγκληματική ενέργεια. Και δεν είναι μόνο το συγκεκριμένο παιδί.

Τα ιστολογικά ευρήματα των άλλων τεσσάρων παιδιών παρουσιάζουν κοινά στοιχεία.

Μπορεί να είναι σύμπτωση; Ο ιατροδικαστής είναι κατηγορηματικός: Όχι.

«Αυτό που θα πρέπει να γίνει και στα πέντε παιδιά είναι μια ανάλυση. Να βάλεις δίπλα όλα τα δεδομένα. Πόσα παιδιά ήταν, τι ηλικία είχαν. Που ήταν η κυρία αυτή. Πώς ήταν πάντα μπροστά. Πώς περιγράφει και γιατί περιγράφει κάθε φορά τα ίδια πράγματα, τι είχαν φάει τα παιδιά και πότε κοιμήθηκαν. Όταν όλα αυτά τα συγκρίνεις και βρεις τις ομοιότητες, τα  κοινά στοιχεία, τότε συνεκτιμάς τα δεδομένα και παίρνεις τις απαντήσεις που ούτε η ιατροδικαστική  ούτε η ιστολογία μπορούν να σου δώσουν. Εκεί μπαίνει η εμπειρία και κυρίως η στατιστική επιστήμη που δείχνει αν αυτά θα μπορούσαν να αποτελούν συμπτώσεις ή κάτι άλλο. Η πιθανότητα να είναι τυχαία, είναι μία στα 17 εκατομμύρια! Τα ευρήματα των ιστολογικών εξετάσεων στον Παναγιώτη δεν δείχνουν κάποια σοβαρή παθολογία. Δεν υπήρχε μυοκαρδιοπάθεια, δεν υπήρχε λοίμωξη, δεν υπήρχε κάτι που να δικαιολογεί την έλλειψη οξυγόνου. Και όταν δεν υπάρχει φυσική αιτία, τότε μπαίνει στο κάδρο η πιο σκοτεινή εκδοχή», λέει χαρακτηριστικά.

«Το ενδεχόμενο του συνδρόμου Μινχάουζεν αρχίζει να πλανάται στην ατμόσφαιρα. Θα μπορούσε κάποιος να έχει διαπράξει αυτά τα εγκλήματα με σκοπό να τραβήξει την προσοχή πάνω του; Η επιστήμη δεν μπορεί να δώσει απαντήσεις σε αυτό. Οι δικαστικές αρχές, όμως, πρέπει να ερευνήσουν εις βάθος και να προχωρήσουν σε ψυχιατρική εξέταση του ατόμου που θεωρούν ύποπτο», καταλήγει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA