Μενού
tounel
Το σκηνικό της τελετής μαύρης μαγείας | Mega
  • Α-
  • Α+

Στο εφηβικό δωμάτιο, που έμελλε να γίνει τόπος μαρτυρίου για το 19χρονο Νικόλα, αλλά και στο σαλόνι του σπιτιού όπου βρέθηκαν ίχνη τελετής με αποκρυφιστικά σύμβολα και πεντάλφες, ενδεχομένως να κρύβονται, σύμφωνα με την εισαγγελέα, οι απαντήσεις γύρω από το θάνατό του στις 14 Ιουλίου του 2022. Η οικογένεια του άτυχου φοιτητή από τα Σπάτα, 20 μήνες μετά κάνει λόγο για αστοχίες, παραλείψεις αλλά και καθυστερήσεις στην έρευνα. Υποστηρίζουν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ» ότι το παιδί τους δολοφονήθηκε και δηλώνουν ικανοποίηση για την απόφαση της εισαγγελέως να δώσει εντολή για περαιτέρω έρευνα παρ’ ότι η υπόθεση αρχικά δηλώθηκε ως αυτοκτονία.

Τα κενά τα οποία εντόπισε η εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση την οδήγησαν στο να ζητήσει προκαταρκτική εξέταση προκειμένου να της προσκομισθούν, η τεχνική έκθεση πραγματογνώμονα-ιατροδικαστή και νέες συμπληρωματικές καταθέσεις μαρτύρων. Ζητά ακόμη να της κατατεθούν, χειρόγραφα του άτυχου νεαρού, τα οποία οι γονείς θεωρούν κρίσιμα για τη διερεύνηση της υπόθεσης, καθώς περιέχουν αποκρυφιστικά σύμβολα και οδηγίες που παραπέμπουν σε τελετουργικό μαύρης μαγείας.

Η εισαγγελέας ζητά διευκρινίσεις για τη σειρά των γεγονότων την ημέρα θανάτου του φοιτητή, καθώς κάποιες από τις καταθέσεις μαρτύρων, φέρεται να παρουσιάζουν αντιφάσεις στη χρονική σειρά των όσων διαδραματίστηκαν. Αντιφάσεις που μπορεί ενδεχομένως να σχετίζονται με την έντονη συναισθηματική φόρτιση και το σοκ της στιγμής, αλλά που ωστόσο προκαλούν σύγχυση για το ποιος ήταν που, πότε και γιατί.

Καθοριστικής σημασίας ήταν η μαρτυρία του κλειδαρά που άνοιξε την πόρτα για να μπει η μητέρα του άτυχου νέου στο σπίτι. Ανέφερε στις Αρχές πως εκείνος έκοψε με ένα κοφτάκι τα σχοινιά από το λαιμό και τα χέρια του παιδιού. Για το αν υπήρχαν άλλοι στο δωμάτιο εκείνη τη στιγμή είπε πως είδε δυο αστυνομικούς στο διάδρομο έξω από αυτό. Όταν το Τούνελ εντόπισε τον μάρτυρα κλειδί, εκείνος περιέγραψε κάπως διαφορετικά τα όσα έζησε. «Η μητέρα ήταν η πρώτη που ανέβηκε πάνω και από όσο άκουσα εγώ, έσπασε την πόρτα του δωματίου του παιδιού της και μπήκε μέσα. Αργότερα που ανέβηκα ήταν μόνο, για να δώσω το κοφτάκι μου για να κόψουν το κορδόνι στα χέρια του παιδιού», είπε χαρακτηριστικά.

Δικαίωση για τη μητέρα του 19χρονου η νέα έρευνα της υπόθεσης

«Για εμένα αυτή η εξέλιξη είναι όχι μόνο θετική, σωτήρια θα έλεγα. Είναι δικαίωση, γιατί από την πρώτη στιγμή φωνάζω ότι είναι εγκληματική ενέργεια». Η μητέρα του άτυχου φοιτητή, μιλά πάλι στο «Τούνελ» και θυμάται όλα όσα έγιναν την ημέρα εκείνη του Ιουλίου, που το παιδί της βρέθηκε νεκρό με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα.

«Ήταν η ώρα 12 παρά τέταρτο, παρά δέκα, που με πήρε ο γιος μου ο Βασίλης και μου λέει «πάρε τηλέφωνο το Νικόλα, γιατί χτυπάω το κουδούνι και δεν μου ανοίγει. Εγώ ήμουν στην δουλειά μου στην Αρτέμιδα. Ρωτάω τον γιό μου αν το αμάξι του είναι έξω από το σπίτι και μου απάντησε πως ήταν εκεί. Έκανα δεκαοχτώ κλήσεις στο κινητό του. Πήρα και στο σταθερό και εκεί δεν απάντησε κανένας. Ανησύχησα, σκέφτηκα μήπως του συνέβη κάτι».

«Την ώρα που μπήκα στο αμάξι, καθ’ οδόν για το σπίτι, πήρα τηλέφωνο την αστυνομία. Μου είπαν ότι πρέπει να πάρω έναν κλειδαρά για να μου ανοίξει. Όλα αυτά τα έκανα ενώ οδηγούσα. Πήρα και την πυροσβεστική και είπα τι συμβαίνει. Πήρα και το 166, είπα πως είναι ο γιος μου μέσα και ότι είχε ένα θέμα με την καρδιά του, αν του έχει συμβεί κάτι, πρέπει να τον πάμε σε νοσοκομείο. Οπότε τους πήρα όλους αυτούς μέχρι να φτάσω». Όταν η μητέρα του Νικόλα πήγε στο σπίτι, δεν έχει φτάσει ούτε η αστυνομία, ούτε ο κλειδαράς.

«Κάποιοι αλλοίωσαν τα στοιχεία στον τόπο»

Στην εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη μίλησε και ο πατέρας του άτυχου Νικόλα, μετά την παρέμβαση του εισαγγελέα και την νέα έρευνα που διέταξε για τον φρικτό θάνατό του. «Είμαι ικανοποιημένος, για την ώρα, με την εξέλιξη των πραγμάτων. Είναι μεγάλη επιτυχία του δικηγόρου μου και της κυρίας Νικολούλη που έδωσε το έναυσμα για να εξετάσει την υπόθεση η κυρία εισαγγελέας και να δώσει εντολή για νέες καταθέσεις. Έχω κληθεί και εγώ προκειμένου να βοηθήσω να διαλευκανθεί η υπόθεση. Όποιος το έκανε αυτό στον Νικόλα πρέπει να είναι γνωστός του και να ξέρει το σπίτι καλά», λέει χαρακτηριστικά.

Αυτό που ενόχλησε τον ίδιο είναι η αλλοίωση των στοιχείων στο χώρο που συνέβη το τραγικό γεγονός. «Το κινητό του, το κομπιούτερ του, τα δαχτυλικά αποτυπώματα, το ποιοι ήταν μέσα, ποιοι άνοιξαν την πόρτα, ποιοι άγγιξαν την πόρτα, γιατί δεν ήρθε ιατροδικαστής επί τόπου, γιατί δεν απέκλεισαν τον χώρο για να γίνει ακριβής καταγραφή των στοιχείων. Αυτή η αλλοίωση εμένα με ενόχλησε και απορώ γιατί δεν τηρήθηκε το πρωτόκολλο σε αυτήν την υπόθεση».

«Έτσι προσπαθούσα να μπω μόνη μου στο σπίτι»

«Είχα πάρει ένα σκληρό μαχαίρι και προσπαθούσα να σπρώξω το κλειδί που ήταν από πίσω από την πόρτα για να ξεκλειδώσω. Αφού δεν το κατάφερα προσπάθησα να μπω από το παράθυρο της κουζίνας, χωρίς όμως αποτέλεσμα», λέει χαρακτηριστικά η μητέρα του Νικόλα.

«Περίπου στις 12:30 ήρθε η αστυνομία και περίμεναν έξω από το σπίτι τον κλειδαρά. Κατά την μία και τέταρτο έφτασε ο κλειδαράς. Τον πήγα από την πόρτα της κουζίνας και κατάφερε να ανοίξει το παράθυρο και να ξεκλειδώσει. Εγώ περίμενα έξω από την κεντρική πόρτα της μεζονέτας να μου ανοίξει να μπω».

Στην συνέχεια αναφέρει πως έφυγε τρέχοντας προς τον πάνω όροφο που είναι τα δωμάτια των παιδιών της. «Κοίταξα στο μπάνιο αλλά δεν ήταν κανείς, πήγα να ανοίξω την πόρτα αλλά ήταν κλειδωμένη, χτύπησα και δεν απάντησε κανείς. Φώναξα να έρθει να μου ανοίξει ο κλειδαράς, αλλά δεν ήρθε κανείς και μέσα στην αγωνία μου κλώτσησα την πόρτα και την άνοιξα».

Η σοκαριστική μαρτυρία της μητέρας του 19χρονου

Η μητέρα του άτυχου 19χρονου φοιτητή μιλά για την ημέρα που τον βρήκε η ίδια απαγχονισμένο στο δωμάτιό του στα Σπάτα. Σοκάρει η μητέρα με την μαρτυρία της. Όπως αναφέρει, το παράθυρο και η σίτα του δωματίου του ήταν μισάνοιχτα, πράγμα που της προξένησε ερωτήματα, αφού δεν συνήθιζε να το κάνει. «Γυρνάω το κεφάλι μου, βλέπω ότι το κρεβάτι του ήταν άδειο, λέω «που πήγε το παιδί» και με το που κάνω έτσι και βλέπω στη ντουλάπα του, τον είδα κρεμασμένο με τα χέρια του δεμένα πίσω».

Η ποδιά που φορούσε ο Νικόλας στα εργαστήρια της σχολής, είναι πια κρεμασμένη στη ντουλάπα. «Προσπαθώ με αυτόν τον τρόπο να ζωντανέψω την μορφή του. Ίσως θέλω να ξεγελάσω τον εαυτό μου ότι μέσα εκεί μπορεί να τον δω. Όταν τον βρήκα ήταν στον αέρα. Τα ποδαράκια του είχαν μια ελαφριά κάμψη, που σημαίνει ότι δεν υπήρχε κάτι να πατήσει κάτω. Βέβαια είχε κάποια βιβλία σκόρπια, αλλά ήταν αυτά που διάβαζε, τα γαλλικά του. Δεν θα μπορούσε να τα βάλει κάποιος και να πατήσει».

«Του πιάνω το προσωπάκι και ήταν παγωμένος και εκείνη την ώρα έπαθα σοκ. Είχε ένα σκοινί που είχε τέσσερις κύκλους γύρω του και ο τέταρτος κύκλος τον κράταγε. Ήταν δυο κορδόνια από φούτερ. Σαν να ήταν από δυο ίδιες μπλούζες. Μου έκανε εντύπωση, γιατί δεν είδα τα χέρια του έτσι όπως τον κοίταζα και κάνω έτσι και όντως ήταν τα χεράκια του πίσω δεμένα».

«Δεν θυμάμαι ποιος βοήθησε και τον κατεβάσαμε, μπορεί να ήταν και ο κλειδαράς, τον παίρνω αγκαλιά και από το βάρος του πέφτω στο κρεβάτι μαζί με το παιδί. Ήταν ο κλειδαράς εδώ και λέω κόψε μου τα σκοινιά. Τα κόβει με ένα κοπτάκι και του λέω «πρόσεξε μην τον κόψεις». Με το που λύνονται τα σκοινιά, πιάνω τον σφυγμό του. Εκείνη την ώρα μπαίνει άνθρωπος του ΕΚΑΒ και ένας αστυνομικός».

«Το σενάριο της αυτοκτονίας το έχω αποκλείσει»

Η μητέρα του 19χρονου φοιτητή μιλά για όλα τα παράξενα σημάδια που βρέθηκαν μέσα στο σπίτι τους. Σημάδια που δείχνουν πως ίσως ο Νικόλας να μην ήταν μόνος, αλλά και αποκρυφιστικά σύμβολα που την έκαναν να πιστεύει πως κάτι είχε προηγηθεί πριν βρεθεί το παιδί νεκρό, μέσα στο δωμάτιο.

«Το κινητό του ήταν πεσμένο εδώ, πάνω σε ένα πάπλωμα που είχαμε και ήταν κουβαριασμένο. Αφύσικο δηλαδή για αυτήν την εποχή. Παίρνω το κινητό στα χέρια μου, εκείνη τη στιγμή ήταν μπροστά οι αστυνομικοί και απλά κοιτούσαν. Παίρνω το κινητό του παιδιού και είχε βάλει ένα μοτίβο που εγώ δεν το ήξερα, απλά πάτησα το κουμπί και είδα ότι είχε μια κλήση από το αφεντικό του, δεκαοχτώ κλήσεις από εμένα και πέντε κλήσεις από την κολλητή του φίλη και θεωρώ ότι αυτή κάτι γνωρίζει και δεν λέει».

«Αυτό που μου έκανε εντύπωση είναι ότι υπήρχαν δυο πράγματα που δεν ταίριαζαν στην εποχή. Πέρα από το πάπλωμα και ένα μπουφάν δικό μου μωβ. Απ’ ότι έμαθα μετά, το μωβ θεωρείται χρώμα Σατανισμού. Και αυτό που μου είχε κάνει εντύπωση ήταν ότι στο μνήμα του είχα βρει λουλούδια μωβ και πετρούλες μωβ. Πεντάλφα για πρώτη φορά στο σπίτι μας είδα την επόμενη μέρα το πρωί. Στο γραφείο του είχε τις σημειώσεις του και έκατσα και τις έψαξα όλες».

Όπως αναφέρει η μητέρα του Νικόλα, τα πράγματα στο μπάνιο ήταν περίεργα πεσμένα στο πάτωμα, σαν κάποιος να έψαχνε κάτι. «Το σενάριο της αυτοκτονίας το έχω αποκλείσει. Υπήρχε συρτάρι να πατήσει αν το ήθελε. Θεωρώ ότι ή κάποιος τον καθοδηγούσε να κάνει κάτι ή τον μάθαινε. Τον έβαζε σε κάποια μονοπάτια που τον έφεραν στο σημείο αυτό. Για εμένα είναι βέβαιο ότι υπήρχε παρουσία άλλου προσώπου μέσα στο δωμάτιο».

«Εκείνο το πρωί δεν πέρασα από τον όροφο»

«Υπήρχαν σημάδια τελετουργικού. Είμαι σίγουρη ότι ήταν με κάποιον άλλον. Στο σπίτι υπήρχαν μόνο δυο καρέκλες κουζίνας οι οποίες ήταν τοποθετημένες αντικριστά. Κάτι που δεν ήταν τις προηγούμενες μέρες εκεί. Υπήρχαν και περίεργα σημειώματα τα οποία είδα εκ των υστέρων. Δεν είχα ξαναδεί λιωμένα κεριά όπως αυτά που είχε πάνω στην τραπεζαρία. Κάποιος με αυτό που έκανε στον Νικόλα μου τον οδήγησε στον θάνατο», λέει χαρακτηριστικά.

Για το πρωινό εκείνο της 14ης Ιουλίου μίλησε και πάλι η μητέρα του άτυχου Νικόλα. «Εγώ έφυγα κατά τις 6μιση από το σπίτι αλλά δεν ανέβηκα πάνω. Μιλήσαμε περίπου στις 9 παρά δέκα αλλά εκείνη την στιγμή ένιωσα σαν να του μιλούσε κάποιος και του αποσπούσε την προσοχή. Μετά κατέβηκε κάτω κατά τις 10 και τέταρτο στο σπίτι της μαμάς μου. Κάλεσε η θεία μου και το σήκωσε ο Νικόλας. Πρωινό δεν έφαγε και ανέβηκε πάλι πάνω. Η κλειδωμένη πόρτα και όλα τα άλλα που συνέβησαν, δεν τα έκανε αυτός. Ήταν χέρι ξένο».

«Ήθελε κάτι να μου πει, αλλά δεν πρόλαβε»

Η έρευνα του «Τούνελ» έφερε στο προσκήνιο και πάλι την φίλη του 19χρονου φοιτητή που βρέθηκε κρεμασμένος στο δωμάτιο του με τα χέρια πισθάγκωνα δεμένα, τον Ιούλιο του 2022. Σύμφωνα με όσα φέρεται να είπε στους αστυνομικούς το τελευταίο διάστημα τον έβλεπε προβληματισμένο.

«Έβλεπα ότι ήθελε να μου πει κάτι, αλλά δεν μπορούσε λόγω του ότι ήταν συνέχεια με το μικρό του αδερφό. Μου έλεγε συνέχεια ότι θέλει να φύγει όσο πιο μακριά γίνεται από το σπίτι του και να μένει μόνος του. Τελευταία φορά που τον είδα, ήταν ακριβώς δύο μέρες πριν γίνει το συμβάν και συγκεκριμένα το απόγευμα που είχαμε πάει στο εμπορικό στα Σπάτα. Καθόταν σε μία καρέκλα πάρα πολύ μαζεμένος εκείνη την ημέρα».

«Μου έκανε παράπονα γιατί δεν είχε λεφτά γιατί δεν του έδινε η μητέρα του. Όσα χρήματα έβγαζε ο ίδιος τα ξόδευε σε βενζίνες. Επειδή τον είδα πολύ αγχωμένο, του είπα να πάει σπίτι και να μου στείλει μήνυμα. Τελευταία φορά που μου έστειλε μήνυμα σε εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης ήταν το απόγευμα στις 13 Ιουλίου του ‘22, όπου μου είπε ότι είναι στη δουλειά και ότι το βράδυ δεν θα μπει στο διαδίκτυο».

«Έκτοτε του έστελνα μηνύματα τον έπαιρνα τηλέφωνα και δεν απαντούσε από τις τρεις το μεσημέρι και έπειτα μέχρι στις 14/7/22. Επειδή τον ξέρω και με ξέρει πάρα πολύ καλά ο Νίκος δεν θα έκανε ποτέ κάτι κακό στον εαυτό του». Σχετικά με το αν ασχολούταν με τον σατανισμό δήλωσε: «Γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι δεν πίστευε στο Θεό, αντιθέτως δήλωνε ότι ασχολείται με τον σατανισμό. Όποτε επισκεπτόμασταν μαγαζιά στον οποίο υπήρχαν κεριά εκείνος προμηθευόταν πάντα κεριά με αδυναμία σε αυτά σκούρου πράσινου χρώματος που τα χρησιμοποιούσε για τελετές. Το έκανε για πλάκα όπως έλεγε». Η ίδια όταν είχε μιλήσει στην εκπομπή στην πρώτη έρευνα, δήλωσε πως και άλλα παιδιά κάνουν τατουάζ το σατανά.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA