Για τρίτη συνεχή ημέρα μαίνεται η φωτιά στα Πιέρια Όρη, στην περιοχή Σαρακατσάνα, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, ένας εθελοντής πυροσβέστης τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της κατάσβεσης.
Ο εθελοντής πυροσβέστης, όπως μεταδίδει η κρατική τηλεόραση, τραυματίστηκε όταν προσπαθούσε να κόψει κορμούς δέντρων, για να περιορίσει το «πύρινο μέτωπο», με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να μεταφερθεί άμεσα στο Γενικό Νοσοκομείο Κατερίνης.
Η μεγάλη φωτιά στα Πιέρια Όρη «καίει» σε δύσβατη περιοχή σε ύψος 1700 μέτρων, ενώ στην επιχείρηση περιορισμού της συμμετέχουν 150 πυροσβέστες με 9 πεζοπόρα τμήματα και 36 οχήματα, ενώ από αέρος επιχειρούν τρία ελικόπτερα και δύο καναντέρ.
Φωτιά στα Πιέρια Όρη: Στάχτη χιλιάδες στρέμματα
Να σημειωθεί ότι η φωτιά ξέσπασε το πρωί της Κυριακής 31 Μαρτίου από την θέση Μεσιά και εξαπλώθηκε γρήγορα στο πυκνό πευκοδάσος των Πιερίων, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα και μέσα για να την σταματήσουν.
Το δυσπρόσιτο της περιοχής, η απουσία εναέριων μέσων πυρόσβεσης, αλλά και η έλλειψη επαρκούς συντονισμού των επίγειων δυνάμεων, άφησαν χώρο στην φωτιά να προχωρήσει στο καταστροφικό της έργο, σύμφωνα με το ίδιο ρεπορτάζ.
Μάλιστα, τονίζεται ότι μέχρι στιγμής έχουν καεί χιλιάδες στρέμματα. Κατά τις ίδιες πηγές, η φωτιά εξακολουθεί να καίει δασική έκταση.
- Γκρεγκ Μποβίνο: Καρατομήθηκε ο «νοσταλγός της Γκεστάπο» από διοικητής της ICE, κατ' εντολή Τραμπ
- Δημοσκόπηση Interview: Ανέτοιμη η Καρυστιανού για την πολιτική, λέει το 70% των πολιτών
- Τρίκαλα: Τα δύο σενάρια της φονικής έκρηξης και οι καταθέσεις των μαρτύρων
- Πού βρίσκεται σήμερα η ελληνική σημαία που κατέβασαν οι Τούρκοι από τα Ίμια
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.