Μενού
fotia-canadair
Φωτιά | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Σε συναγερμό βρίσκονται οι πυροσβεστικές δυνάμεις για τη φωτιά που έχει ξεσπάσει στη Φυλή, καθώς οι φλόγες απειλούν πλέον την Πάρνηθα ενώ έχουν περικυκλώσει το μοναστήρι της Μονής Κλειστών όπου μέσα βρίσκονται μοναχές. Όπως έγινε γνωστό ομάδα της ΕΜΑΚ αναμένεται να επιστρατευθεί ώστε να αποχωρήσουν με ασφάλεια.

Σύμφωνα με τον γγ του Δήμου Φυλής Αργύρη Αργυρόπουλο, οι φλόγες έχουν φτάσει στα πρώτα σπίτια και κάποια εξ αυτών καίγονται. Το μέτωπο έχει ουσιαστικά σπάσει σε δύο μέτωπα, έν προς βορρά και ένα προς νότο, δίχως μέχρι στιγμής οι πυροσβεστικές δυνάμεις να έχουν καταφέρει να θέσουν κάποιο υπό έλεγχο.

Ήδη από το 112 έχουν σταλεί μηνύματα εκκένωσης για Φυλή, Χασιά και Μονή κλειστών ώστε να εκκενώσουν προς τα Άνω Λιόσια λόγω της πυρκαγιάς που μαίνεται σε πευκόφυτη δασική περιοχή. «Εάν βρίσκεστε στη Φυλή απομακρυνθείτε προς Άνω Λιόσια. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών», αναφέρει το μήνυμα του 112.

Όπως μετέδωσε το OPEN, η φωτιά είναι κοντά στις ταβέρνες της περιοχής και οι κάτοικοι έχουν βγει πανικόβλητοι στους δρόμους. Στο σημείο που βρίσκεται στους πρόποδες της Πάρνηθας έχουν σπεύσει πυροσβεστικά οχήματα και πυροσβέστες ενώ επιχειρούν και εναέρια μέσα.

 

 

 

Google News

Το Reader σας ενημερώνει ζωντανά για την εξέλιξη της φωτιάς. Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA