Μενού
fotia_nyxta
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς | eurokinissi
  • Α-
  • Α+
Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης.
Προσθήκη του reader.gr στην Google

Ολονύχτια αναμένεται να είναι η μάχη των δυνάμεων πυρόσβεσης στην Κω, καθώς, παρά τη βελτίωση της εικόνας της πυρκαγιάς, κανείς δεν εφησυχάζει και ισχυρές δυνάμεις παραμένουν στο πεδίο.

Όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Κω, Σταμάτης Καμπουράκης, στην περιοχή σημειώνονται μικρές αναζωπυρώσεις, οι οποίες αντιμετωπίζονται άμεσα, ωστόσο οι ισχυρές ριπές ανέμου εξακολουθούν να αποτελούν σημαντικό παράγοντα κινδύνου.

Το έργο των επίγειων δυνάμεων δυσχεραίνει ακόμη περισσότερο το δύσβατο της περιοχής, γεγονός που απαιτεί συνεχή επιτήρηση και ιδιαίτερα προσεκτικές κινήσεις κατά τη διάρκεια της νύχτας.

«Κανείς δεν εφησυχάζει», τόνισε ο κ. Καμπουράκης, επισημαίνοντας ότι η προσπάθεια θα συνεχιστεί καθ' όλη τη διάρκεια της νύχτας, με στόχο να τεθεί η φωτιά υπό πλήρη έλεγχο και να αντιμετωπιστεί άμεσα οποιαδήποτε νέα εστία.

Στο πεδίο παραμένουν πυροσβέστες, εθελοντές και μηχανήματα έργου, με όλες τις δυνάμεις να βρίσκονται σε συνεχή συντονισμό. Οι επόμενες ώρες θεωρούνται κρίσιμες, κυρίως λόγω των ανέμων, καθώς ακόμη και μια μικρή αναζωπύρωση μπορεί να δημιουργήσει νέα προβλήματα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.

Φόρτωση BOLM...