Μενού
Πυροσβεστική
Επιχείρηση κατάσβεσης φωτιάς | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Στις αστυνομικές Αρχές παραδόθηκε το πρωί της Τετάρτης (13/3) αξιωματούχος του Δήμου, ο οποίος αναζητούνταν στο πλαίσιο του αυτοφώρου προκειμένου να δώσει εξηγήσεις για τη φωτιά στο Λαύριο.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, πρόκειται για αξιωματούχο του Δήμου Λαυρεωτικής με σημαντική θέση που είχε κάνει με τις περιβαλλοντικές αρμοδιότητες της περιοχής, και σε βάρος του σχηματίστηκε δικογραφία για τη μεγάλη φωτιά, που ξέσπασε στην περιοχή.

Είκοσι ώρες μετά δυνάμεις πυροσβεστικής παραμένουν σε επιφυλακή, ενώ κάτοικοι λένε ότι κατά τύχη δεν απειλήθηκαν σπίτια από τις φλόγες που φούντωσαν σε ξερόχορτα.

Φωτιά στο Λαύριο: «Δεν την έβαλε αξιωματούχος» λέει ο δήμαρχος

Σύγχυση επικράτησε αναφορικά με τη φωτιά που ξέσπασε στο Λαύριο την Τρίτη (12/3). Πληροφορίες ήθελαν αντιδήμαρχο να αναζητείται ως εμπρηστής, γεγονός που ο δήμαρχος όχι μόνο διέψευσε, αλλά ξεκαθάρισε πως επρόκειτο για ελεγχόμενη καύση κλαδεμάτων

«Έχουμε κοντά στη θάλασσα, σε ένα παλιό γήπεδο, τα κλαδέματα. Είχαμε πάρει άδεια ως δήμος από την Πυροσβεστική και κάναμε ελεγχόμενη καύση κάθε μέρα. Η φωτιά εχθές ξέφυγε και πήγε στο μεγάλο χώρο των κλαδεμάτων» είπε ο δήμαρχος Λαυρεωτικής, Δημήτρης Λουκάς.

«Ούτε εμπρησμός είναι, ούτε αναζητείται κανένας , δεν γνωρίζω πως προέκυψε η είδηση. Ήταν παρών αντιδήμαρχος, όταν ξέφυγε η φωτιά έγινε η πρώτη αντιμετώπιση και μετά ανέλαβε η Πυροσβεστική. Από το πρωί καίγαμε και η φωτιά ξέφυγε το μεσημέρι», εξήγησε ο κ. Λουκάς.

Όσο για τη φημολογία πως αναζητείται αντιδήμαρχος για τη φωτιά, ο κ. Λουκάς είπε στον ΑΝΤ1 «δεν ξέρω πως προέκυψε αυτό» και όσα ακούγονται «είναι τελείως αναληθή». 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA