Μενού
Χρήματα και αντικείμενα που κατέσχεσε η ΕΛΑΣ
Χρήματα και αντικείμενα που κατέσχεσε η ΕΛΑΣ | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Αδιάσειστα στοιχεία για τη δράση της σπείρας της ΔΟΥ Χαλκίδας εντοπίζονται στο τετράδιο της της διευθύντριας, με σημειώσεις που προδίδουν τους εκβιασμούς, αλλά και τα ποσά που ζητούσαν οι εφοριακού από τα θύματά τους.

όπως ενημερώνει η το ΕΡΤ News, στις σελίδες του τετραδίου καταγράφονται περιπτώσεις όπου οι εφοριακοί  ζητούν 4.000, 5.000 μέχρι και 10.000 ευρώ, κυρίως από επιχειρηματίες, προκειμένου να τους διευκολύνουν με τις φορολογικές τους υποχρεώσεις.

Έβρισκαν πάτημα, καθώς χωρίς την αρωγή τους, τα θύματα δεν μπορούσαν να εκδώσουν τα απαραίτητα πιστοποιητικά, προκειμένου να λειτουργήσουν νόμιμα οι επιχειρήσεις τους.

Ποιους «καίει» το τετράδιο

Στη σπείρα εκβιαστών συμμετείχε ακόμα ο υποδιευθυντής της ΔΟΥ Χαλκίδας, άλλοι τρεις υπάλληλοι και δύο ιδιώτεςΚατηγορούνται για σύσταση εγκληματικής ομάδας και εκβιασμό. Μόνο το τελευταίο τρίμηνο, εξιχνιάστηκαν 17 υποθέσεις, με κέρδη 100.000 ευρώ.

Η έρευνα «έτρεχε» από τον Νοέμβριο του 2023 από τις Εσωτερικές Υποθέσεις, κατόπιν καταγγελίας που έγινε στους «αδιάφθορους» της ΕΛΑΣ. Βάση της, εργαζόμενοι της ΔΟΥ ζητούσαν χρήματα από ανθρώπους οι οποίοι είχαν φορολογικές εκκρεμότητες, για να τους βοηθήσουν να τις τακτοποιήσουν έκνομα ή να βγάλουν φορολογικά πιστοποιητικά.

Κατόπιν εισαγγελικής εντολής διεξήχθη έρευνα και διαπιστώθηκε ότι όλα αυτά ίσχυαν. Στις 29 Μαΐου ειδοποιήθηκαν οι αρχές ότι πολίτης κρατούσε φάκελο με 10.000 ευρώ για να τον παραδώσει στα μέλη του κυκλώματος.

Μετά από έφοδο της αστυνομίας, εντοπίστηκε ο επίμαχος φάκελος στο γραφείο της 50χρονης διευθύντριας, η οποία διηύθυνε και τη σπείρα των εκβιαστών.

Ήταν το άτομο το οποίο έπαιρνε και διένειμε τα χρήματα στους υπόλοιπους συνεργάτες. Φρόντιζε να βρίσκονται τα κατάλληλα άτομα στις κατάλληλες θέσεις προκειμένου να διεκπεραιώνονται εργασίες, όπως η έκδοση φορολογικών πιστοποιητικών, χωρίς να πληρούνται οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Οι κατηγορούμενοι οδηγήθηκαν χθες (22/5) στον εισαγγελέα και πήραν προθεσμία για να προετοιμάσουν τις απολογίες τους, οι οποίες αναμένονται την Παρασκευή (24/5). Όλοι τους τέθηκαν σε προσωρινή αργία.

Έχουν εντοπιστεί μεγάλα χρηματικά ποσά, περίπου 95.000 ευρώ και άλλα αντικείμενα τα οποία εξετάζονται.  Οι αρχές εξετάζουν επί του παρόντος κινητά τηλέφωνα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές και σημειώσεις.

Η δικογραφία περιλαμβάνει και το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, καθώς η σπείρα λειτουργούσε με ορισμένη ιεραρχία. Εκτός από τους επτά συλληφθέντες, περιλαμβάνει ακόμη έξι άτομα, τα οποία είναι και αυτά στο μικροσκόπιο των Αρχών.

 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA