Μενού
Γκράφιτι στην Καλαμαριά
Γκράφιτι στην Καλαμαριά για τα Τέμπη | Thestival
  • Α-
  • Α+

Έναν χρόνο και περίπου δύο μήνες μετά το σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, ο αγώνας για δικαίωση και απέναντι στη λήθη δεν πρόκειται να σταματήσει.

Ο κόσμος δεν ξεχνάει τα 57 θύματα της τραγωδίας των Τεμπών, με τον καλλιτέχνη Γιώργο Κουμαντά στη Θεσσαλονίκη να αποτελεί, σύμφωνα με το Thestival, χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Από την Τρίτη, ειδικότερα, ένα εντυπωσιακό γκράφιτι στη μνήμη της Κέλλυς Πορφυρίδου, μίας εκ των 57 θυμάτων του μοιραίου σιδηροδρομικού δυστυχήματος, κοσμεί το κτίριο του 6ου ΓΕΛ Καλαμαριάς.

Ο Γιώργος Κουμαντάς έφτιαξε το γκράφιτι μέσα σε τέσσερις ημέρες, σε συνεργασία με τον διευθυντή του σχολείου, Γιώργο Μαυροχαλυβίδη, αλλά και του δήμου Καλαμαριάς και συγκεκριμένα με τον αντιδήμαρχο Παιδείας, Θάνο Γιαννακό.

Γκράφιτι στην Καλαμαριά
Γκράφιτι στην Καλαμαριά για τα Τέμπη | Thestival

Τι συμβολίζει το γκράφιτι στη Θεσσαλονίικη

Μιλώντας στο Thestival, ο καλλιτέχνης είπε ότι φοιτούσε παλιά στο σχολείο και ο αδερφός του ήταν και αυτός μαθητής εκεί και γνωρίζει τα παιδιά. Έτσι του πρότειναν να σχεδιάσει το γκράφιτι για την Κέλλυ Πορφυρίδου.

Άξιο αναφοράς είναι ότι στο συγκεκριμένο σχολείο, φοιτά και η αδελφή της αδικοχαμένης φοιτήτριας, Νικολέττα η οποία είχε την ιδέα για το γκράφιτι και βρισκόταν στο σημείο κατά τη διάρκεια της δημιουργίας του και παρακολουθούσε όλη τη διαδικασία.

Σύμφωνα με το δημιουργό του, στο έργο απεικονίζεται μία κοπέλα που έχει τα χαρακτηριστικά της Κέλλυς. «Έχω κάνει έναν ήλιο στο μισό του προσώπου της, γιατί ήταν ένα φωτεινό κορίτσι, και στο πίσω μέρος, βλέπουμε να βγαίνει από το τούνελ το τρένο και να κατευθύνεται προς το δέντρο της ζωής, και τα πουλιά είναι για όλες τις ψυχές που χάθηκαν στα Τέμπη» καταλήγει.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA