Μενού
kambielo
Καμπιέλο, Κέρκυρα
  • Α-
  • Α+

Το αρχοντικό νησί της Κέρκυρας δέχεται κάθε χρόνο αμέτρητους τουρίστες που θέλουν να εξερευνήσουν τις ομορφιές της.

Η παλιά πόλη της Κέρκυρας συγκαταλέγεται ανάμεσα στα πιο όμορφα σημεία των ελληνικών νησιών και έχει ανακηρυχθεί από την Unesco ως μνημείο παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς.

Από τα πιο χαρακτηριστικά σημεία του νησιού του Ιονίου πελάγους είναι η συνοικία Καμπιέλο, η παλαιότερη συνοικία της Κέρκυρας, με έντονες επιρροές από την αρχιτεκτονική των περιοχών της Νότιας Ιταλίας.

kerkira

Η απαράμιλλη γοητεία του Καμπιέλο σαγηνεύει τους επισκέπτες που νιώθουν σαν να σταμάτησε ο χρόνος, περπατώντας στα καλντερίμια ανάμεσα στα παλαιά κτίρια, θραύσματα μιας βενετσιάνικης εποχής. 

Το ιταλιάνικο Καμπιέλο

Σύμφωνα με πληροφγορίες, το Καμπιέλο (ή Καμπιέλλο) είναι μια από τις πρώτες περιοχές του «Ξωπόλι» (Παλιά πόλη), που ξεκίνησαν να κατοικούνται όταν η μασαιωνική πόλη της Κέρκυρας που περικλειόταν από τις οχυρώσεις του Παλαιού Φρουρίου δεν είχε χώρο να φιλοξενήσει άλλους κατοίκους.

Το Καμπιέλο επιλέχθηκε τότε καθώς πρόκειται για μια περιοχή που βρίσκεται σε ανυψωμένο σημείο και απέπνεε ασφάλεια. 

Στη βενετσιάνικη διάλεκτο η λέξη campiello σημαίνει «πλατειούλα» εξού και το όνομα της αγαπημένης συνοικίας της Κέρκυρας. Επίσης, στα λατινικά, η λέξη campi ονομάζονται οι ανοιχτοί χώροι, οι μικρές πλατείες στην ουσία που γύρω τους χτίστηκαν οικίσματα.

Οι βόλτες στα ανέγγιχτα καντούνια του Καμπιέλο οδηγούν σε μυστικά πλατώματα, εκκλησίες και πηγάδια. Τριγύρω υπάρχουν παραδοσιακά ταβερνάκια που σερβίρουν τις νοστιμιές του νησιού. 

kerkira kambielo

Αυτά που δεν πρέπει να παραλείψει να δει όποιος βρεθεί στην περιοχή είναι ο Ιερός Ναός του Αγίου Νικολάου των Γερόντων (San Nicolo dei Vecchi), το Βόλτο του Κοκκίνη, ένα γραφικό, τοξοειδές πέρασμα, και την Πλατεία Ταξιαρχών, όπου συναντάται ο Ιερός Ναός Παντοκράτορος.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA