Μενού
prosfyges metanastes nayagio
AP
  • Α-
  • Α+

Βίντεο στο οποίο ισχυρίζεται ότι φαίνεται σκάφος του ελληνικού λιμενικού να διενεργεί push back μεταναστών και προσφύγων δημοσιοποίησε σήμερα (17/02) η Τουρκία.

Συγκεκριμένα, σε ανάρτηση του υπουργείου Εξωτερικών της Τουρκίας παρουσιάζονται μετανάστες που αφήνονται στα νερά του Αιγαίου, ανατολικά της Χίου, όπως τονίζεται.

Με την εν λόγω ανάρτηση η Άγκυρα ισχυρίζεται ότι στις 14 Φεβρουαρίου σκάφος του ελληνικού λιμενικού άφησε μεσοπέλαγα αβοήθητους πρόσφυγες ανατολικά της Χίου, με αποτέλεσμα να τους διασώσει η τουρκική ακτοφυλακή.

Σύμφωνα με το Mega, oi αρμόδιες ελληνικές Αρχές απαντούν για το συγκεκριμένο περιστατικό ότι «πρόκειται για μία ακόμη περίπτωση μοντάζ».

Κινητοποίηση στην Κω

Να σημειωθεί ότι σήμερα (17/02) υπήρξε κινητοποίηση του λιμενικού στην Κω.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τουρκική ακταιωρός προσέγγισε την οριογραμμή.

Ωστόσο, μόλις το σκάφος αντιλήφθηκε την παρουσία περιπολικού του λιμενικού, έμεινε εντός τουρκικών χωρικών υδάτων.

Να σημειωθεί ότι πηγές από υπουργείο Ναυτιλίας, αλλά και και το αρχηγείο του λιμενικού κάνουν λόγο για ήπια περιστατικά και σε γενικές γραμμές αναφέρουν ηρεμία στο Αιγαίο.

Τι συνέβη στα Ίμια

Σήμερα επίσης, σκάφος του λιμενικού που έκανε περιπολία στην θαλάσσια περιοχή των Ιμίων, εντόπισε τουρκική ακταιωρό.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι όταν το σκάφος του λιμενικού πλησίασε στο σημείο, η τουρκική ακταιωρούς απομακρύνθηκε.

Κατά τις ίδιες πηγές, το συμβάν στα Ίμια, έληξε χωρίς περαιτέρω εντάσεις.

Το σκάφος του λιμενικού φέρεται να ειδοποίησε τους Τούρκους ότι βρίσκονται στα ελληνικά χωρικά ύδατα και στη συνέχεια η ακταιωρός από τη γειτονική χώρα απομακρύνθηκε.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA