Μενού
kairos krio
Κακοκαιρία | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Η εβδομάδα ξεκινάει με χειμωνιάτικο καιρό με κύρια χαρακτηριστικά τους θυελλώδεις βόρειους ανέμους στο Αιγαίο και χαμηλές θερμοκρασίες σε όλη την χώρα ενώ το πρωί θα σημειωθεί ισχυρός παγετός κατά τόπους στα βόρεια και κεντρικά ηπειρωτικά.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την ΕΜΥ, στη Θεσσαλία, την ανατολική Στερεά, την Εύβοια, την ανατολική Πελοπόννησο, τα νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές.

Τις πρώτες πρωινές ώρες τοπικά ισχυρές βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν στα Δωδεκάνησα. Ασθενείς τοπικές χιονοπτώσεις θα σημειωθούν στα ορεινά της Στερεάς, της Εύβοιας, της Πελοποννήσου και της Κρήτης, οι οποίες από το μεσημέρι σταδιακά θα περιοριστούν μόνο στα ορεινά της Κρήτης.

Στην υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις.

Οι άνεμοι στα ανατολικά θα πνέουν βόρειοι βορειοανατολικοί 5 με 7 και στο Αιγαίο 8 με 9 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση από τα βόρεια. Στα δυτικά θα πνέουν βορειοανατολικοί 4 με 6 και πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Πιο αναλυτικά, αναμένονται νεφώσεις στο Αιγαίο, στον Έβρο, στη Μαγνησία και στην Ανατολική Στερεά και Πελοπόννησο. Τοπικές βροχές θα σημειωθούν κυρίως στην Κρήτη και έως το πρωί στα Νότια Δωδεκάνησα. Στην υπόλοιπη χώρα θα υπάρχει ηλιοφάνεια με πρόσκαιρες μόνο νεφώσεις κατά τόπους.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -11 έως 1 βαθμούς Κελσίου, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη -3 έως 7, στη Θεσσαλία από -2 έως 9, στην Ήπειρο από -2 έως 11, στη Δυτική Στερεά από 1 έως 11, στην υπόλοιπη Στερεά από -1 έως 9, στα νησιά του Ιονίου από 4 έως 11, στα νησιά του Βορείου Αιγαίου από 4 έως 9, στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από 5 έως 11, στις Κυκλάδες από 6 έως 10, στα Δωδεκάνησα από 10 έως 16 και στην Κρήτη από 9 έως 13 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν αρχικά από βόρειες διευθύνσεις 6 έως 8 μποφόρ και τοπικά στα νοτιοδυτικά 9 μποφόρ όμως σταδιακά θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 6 έως 7 μποφόρ. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ όμως από το μεσημέρι θα γίνουν πρόσκαιρα βόρειοι 3 έως 5 μποφόρ ενώ μετά το απόγευμα θα στραφούν εκ νέου σε ανατολικούς 2 έως 4 μποφόρ.

Ο καιρός σε Αττική-Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 έως 6 μποφόρ και στα νότια και ανατολικά 5 έως 7 μποφόρ όμως από το απόγευμα θα παρουσιάσουν εξασθένηση και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 4 και τοπικά τα 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 6 έως 9 βαθμούς Κελσίου.

Στον νομό Θεσσαλονίκης αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 2 μποφόρ και στα δυτικά από βόρειες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της Θεσσαλονίκης θα κυμανθεί από -1 έως 5 βαθμούς Κελσίου.

Απαγορευτικό απόπλου

Στο μεταξύ σε ισχύ παραμένει το απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά, της Ραφήνας και του Λαυρίου, λόγω των ισχυρών βόρειων ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές και στα ανατολικά φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 9 μποφόρ. Για τα νησιά του Αργοσαρωνικού δεν εκτελούνται τα δρομολόγια με υδροπτέρυγα.

Κλειστές είναι επίσης οι γραμμές Πάχυ Μεγάρων-Σαλαμίνα, Πέραμα-Σαλαμίνα, Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα και Ρίο-Αντίρριο.

Στη γραμμή Βόλος-Σποράδες τα δρομολόγια θα εκτελεστούν μετά τις 10:30.

Οι επιβάτες που πρόκειται σήμερα να ταξιδέψουν καλό είναι να επικοινωνούν με τα κατά τόπους λιμεναρχεία και τουριστικά πρακτορεία για τυχόν αλλαγές ή τροποποιήσεις δρομολογίων που θα υπάρξουν, λόγω των δυσμενών καιρικών συνθηκών.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA