Μενού
ypallilos grafeio.jpg
Υπάλληλος σε γραφείο. | EUROKINISSI/ΣΤΕΛΙΟΣ ΜΙΣΙΝΑΣ
  • Α-
  • Α+

Προβληματίζουν έντονα τα στοιχεία τα οποία  παρουσιάστηκαν σε εκδήλωση που διοργάνωσε ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος (ΣΒΕ) στη Θεσσαλονίκη.

Σύμφωνα με την Επίτροπο της ΕΕ για την Ισότητα, Χέλενα Ντάλι, κανένα κράτος -μέλος της ΕΕ δεν έχει πετύχει την απόλυτη και πλήρη ισότητα των φύλων.

Όπως τόνισε η ίδια, μόλις το 8% των διευθύνοντων συμβούλων στην ενωμένη Ευρώπη είναι γυναίκες, οι οποίες καλύπτουν το 33% στις θέσεις των διοικητικών συμβουλίων.

Κατά την Χέλενα Ντάλι, την τελευταία τριετία σημειώνεται στην Ελλάδα πρόοδος στο πεδίο των ίσων ευκαιριών μεταξύ ανδρών και γυναικών, αφού η χώρα μας αναρριχήθηκε κατά τρεις θέσεις στον Δείκτη για την Ισότητα των Φύλων στην ΕΕ. Ωστόσο, παραμένει στην 24η θέση του δείκτη, μεταξύ 27 χωρών.

Ενδεικτικό είναι ότι στην Ελλάδα απασχολούνται μόλις οι μισές, περίπου, γυναίκες ηλικίας 20-65 ετών (έναντι 70% στην ΕΕ), ενώ στην περίπτωση των ανδρών το αντίστοιχο ποσοστό είναι 75%.

Ισότητα Φύλων: Ο στόχος της κυβέρνησης

Από τη μεριά της, η υπουργός Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη, τόνισε πως η κυβέρνηση έχει θέσει ως στόχο τη μείωση της μισθολογικής διαφοράς μεταξύ ανδρών και γυναικών στο 3% έως το 2030, έναντι ποσοστού άνω του 10% σήμερα.

Επιπλέον, η Σοφία Ζαχαράκη υπογράμμισε ότι η μάχη για την ισότητα των φύλων θα πρέπει να δοθεί στον ιδιωτικό τομέα.

Η επιχειρηματίας Λουκία Σαράντη, πρόεδρος του ΣΒΕ και οικοδέσποινα της εκδήλωσης σχολίασε: «Το ότι για δεκαετίες δεν φάνηκε να μας απασχολεί ιδιαίτερα ότι έχουμε ένα από τα χαμηλότερα ποσοστά συμμετοχής της γυναίκας στην εργασία στην ΕΕ σίγουρα συνέβαλε στη δημοσιονομική κρίση. Δημιουργήσαμε ένα σύστημα όπου η Ελληνίδα περιορίστηκε στον ρόλο της εργαζόμενης με χαμηλές φιλοδοξίες».

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA