Μενού
Άστατος καιρός την Πρωτοχρονιά
Συννεφιασμένος καιρός την Πρωτοχρονιά | EUROKINISSI / ΛΥΔΙΑ ΣΙΩΡΗ
  • Α-
  • Α+

Μπορεί ο χριστουγεννιάτικος καιρός να ήταν ανοιξιάτικος, κάτι τέτοιο φαίνεται πως δεν θα ισχύσει την Πρωτοχρονιά καθώς βαρομετρικό χαμηλό θα φέρει βροχές και καταιγίδες.

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο της ΕΡΤ, Παναγιώτη Γιαννόπουλος, ο καιρός θα είναι αρκετά «ζεστός» μέχρι την Παρασκευή, ωστόσο το Σάββατο θα «χαλάσει» φέρνοντας βροχές και πτώση της θερμοκρασίας.

Ειδικότερα, από το απόγευμα του Σαββάτου (30/12) αναμένεται να αλλάξει ο καιρός, με βροχές στο νότιο Αιγαίο. Και την παραμονή της Πρωτοχρονιάς ένα βαρομετρικό χαμηλό θα δώσει βροχές και τοπικές καταιγίδες στα δυτικά και τα νότια της χώρας (δυτική Ελλάδα, Κρήτη, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα), με νοτιάδες και μικρή πτώση της θερμοκρασίας.

Καιρός: Η πρόγνωση σε Αττική, Θεσσαλονίκη

Στην Αττική ο καιρός θα είναι γενικά αίθριος, οι άνεμοι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ. Από το βράδυ, στα δυτικά, θα κάνουν την εμφάνισή τους βορειοδυτικοί άνεμοι με την ίδια ένταση ενώ η θερμοκρασία θα φτάσεις έως τους 19 βαθμούς Κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη, αντίστοιχα, θα είναι γενικά αίθριος. Οι άνεμοι θα είναι μεταβλητοί 2 με 3 μποφόρ και από το βράδυ βόρειοι βορειοδυτικοί με ισχύ 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα φτάσε έως τους 17 βαθμούς Κελσίου.

Καιρός: Τι θα γίνει σήμερα

  • Στο Ιόνιο, τα δυτικά και τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά, τα νησιά του ανατολικού Αιγαίου, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, προβλέπονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές στα ανατολικά και νότια. Στη υπόλοιπη χώρα γενικά αίθριος καιρός.
  • Η ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες θα είναι τοπικά περιορισμένη και κυρίως στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά θα σχηματιστεί κατά τόπους ομίχλη.
  • Οι άνεμοι στα δυτικά θα είναι μεταβλητοί ασθενείς και στα ανατολικά θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις 3 με 5 και μέχρι το μεσημέρι στο βόρειο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.
  • Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της αλλά θα παραμείνει σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φθάσει στα δυτικά, κεντρικά και βόρεια ηπειρωτικά τους 17 με 19 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου.
Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA