Μενού
Χαρταετός
Χαρταετοί στην Αθήνα | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Άστατος θα είναι κατά διαστήματα ο καιρός το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας σε διάφορες περιοχές της χώρας, καθώς, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου, αναμένονται ασθενείς τοπικές βροχές και παροδικές μπόρες.

Ο καιρός το Σάββατο

Το Σάββατο αναμένεται να βρέξει κυρίως σε ορεινές ηπειρωτικές περιοχές, όπως στη Μακεδονία, τη Θεσσαλία, τη Στερεά και την Εύβοια, την Πελοπόννησο και την Κρήτη.

Ασθενείς τοπικές βροχές αναμένονται στην Αττική, ενώ στη Θεσσαλονίκη θα σημειωθούν βροχές κατά τη διάρκεια της ημέρας.

Ο καιρός την Κυριακή

Την Κυριακή η συννεφιά θα πυκνώσει σε ολόκληρη τη χώρα, ενώ μέχρι το μεσημέρι θα αρχίσει να αραιώνει, ενώ όσο βραδιάζει ο καιρός θα βελτιώνεται όλο και περισσότερο.

Τα ξημερώματα θα σημειωθούν βροχοπτώσεις σε Δυτική Μακεδονία και Θεσσαλία, ενώ τις πρωινές ώρες οι ασθενείς βροχές θα εξαπλωθούν σε ανατολική Θεσσαλία, Στερεά, Πελοπόννησο και Κρήτη, περιοχές όπου ενδέχεται να εκδηλωθούν και τοπικές μπόρες.

Από το μεσημέρι μέχρι το απόγευμα της Κυριακής τοπικές βροχές και μπόρες θα εκδηλωθούν στα περισσότερα ηπειρωτικά, πλην της Θράκης, καθώς και στην Κρήτη. Από το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί.

Ο καιρός την Καθαρά Δευτέρα

Την Καθαρά Δευτέρα τα σύννεφα κατακερματίζονται και ο καιρός θα είναι αίθριος, με ηλιοφάνεια στις περισσότερες περιοχές της χώρας, κυρίως στα πεδινά παραθαλάσσια.

Από τα ξημερώματα έως και τις πρωινές ώρες, υπάρχει περίπτωση εκδήλωσης ασθενών βροχοπτώσεων σε περιοχές της Κρήτης, της Πελοποννήσου, της Εύβοιας, της ανατολικής Μακεδονίας και της ανατολικής Αττικής.

Το μεσημέρι και το απόγευμα ασθενείς τοπικές βροχοπτώσεις αναμένεται να εκδηλωθούν στα ηπειρωτικά ορεινά.

Πώς θα πετάξουμε χαρταετό την Καθαρά Δευτέρα

Όπως σημείωσε ο Σάκης Αρναούτογλου, την Καθαρά Δευτέρα οι άνεμοι δεν θα ευνοούν το πέταγμα του χαρταετού, καθώς θα κυμαίνονται στα 2 - 3, τοπικά ίσως και 4, Μποφόρ.

Η αύρα αυτή, σε υψώματα, αλλά και σε περιοχές κοντά στη θάλασσα, ίσως βοηθήσει στο πέταγμα του χαρταετού, αλλά δεν αναμένονται κάποιες ιδιαίτερες συνθήκες για αυτό το σκοπό.

Την Τρίτη, αναμένεται ξανά συννεφιά, ενώ βροχές και καταιγίδες θα εκδηλωθούν από τη Στερεά και βορειότερα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA