Μία ακόμα επιδείνωση θα σημειώσει ο καιρός από την Τρίτη (19/11) και το επόμενο τριήμερο, με μία κακοκαιρία τριών «σταδίων», αλλιώς κακοκαιρία «Π», που θα επηρεάσει κυρίως την περιφέρεια της χώρας.
Όπως ενημερώνει ο μετεωρολόγος του Ant1, Τάσος Αρνιακός, το τριπλό κύμα από βροχοπτώσεις και καταιγίδες θα λάβει σχήμα τύπου «Π», και θα επηρεάσει σε μεγάλο βαθμό την Ελληνική επικράτεια, με μόνο την Αττική, τις ανατολικές Θεσσαλία και Πελοπόννησο να παραμένουν «στεγνές».
Αναμένονται νέες βροχές και καταιγίδες σε τρία κύματα από το απόγευμα της Τρίτης (19/11) μέχρι το μεσημέρι της Παρασκευής.
Τα φαινόμενα θα επηρεάσουν περιφερειακά την Ελλάδα, κυρίως το Ιόνιο, τα δυτικά ηπειρωτικά, και τη δυτική Κρήτη.
Καιρός: Πώς θα εξελιχθεί η «τριπλή» κακοκαιρία
Δευτερευόντως το τριπλό κύμα θα χτυπήσει και στα νησιά του Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα, την ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, με το βαρομετρικό χαμηλό να παίρνει στον χάρτη το γνώριμο σχήμα της κακοκαιρίας τύπου «Π».
Αποκαλείται και τριπλή κακοκαιρία, καθώς οι τρεις «πλευρές» του Π θα εξελιχθούν αυτή τη φορά σε τρία διακριτά μέτωπα.
Αναλυτικότερα, η κακοκαιρία θα εξαπλωθεί την Τρίτη (19/11) κατά βάση στα νησιά του Ιονίου και τα Δυτικά ηπειρωτικά, επηρεάζοντας αντίστοιχες περιοχές στην Ήπειρο, στη Στερεά Ελλάδα και στην Πελοπόννησο.
Μέσα στην Τετάρτη (20/11) θα εξαπλωθεί στα νησιά του βόρειου και νότιο Αιγαίου, μέρος της ανατολικής Θράκης και τα Δωδεκάνησα, καθώς και μέρος της Κρήτης.
Την Πέμπτη (22/11), η εξάπλωση του φαινομένου θα είναι πολύ μεγαλύτερη στον Δυτικό ηπειρωτικό κορμό, με ακόμα μεγαλύτερο μέρος της Θεσσαλίας, της Ηπείρου, της Στερεάς Ελλάδας και της Πελοποννήσου να επηρεάζονται επίσης.
Η εικόνα της κακοκαιρίας θα παραμείνει ανάλογη την Παρασκευή (23/11), καθώς θα επεκταθεί και σε μεγάλο μέρος της Μακεδονίας.
- Η Βαλέρια Λάτσιου ενηλικιώθηκε: Η ανάρτηση της Ελένης Μενεγάκη με τις τρομερές ομοιότητες
- Έκρηξη στο εργοστάσιο Βιολάντα: Ελεύθεροι οι τρεις συλληφθέντες - Τέσσερις ώρες κατέθεταν
- «Δεν διέθετε lane assist» λέει ο δικηγόρος της εταιρίας ενοικίασης του βαν των φιλάθλων του ΠΑΟΚ
- Θλίψη στο ΠΑΣΟΚ: Πέθανε η υποψήφια βουλεύτρια Αριστέα Καζάκου σε ηλικία 40 ετών
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.