Έναν βυθό γεμάτο σκουπίδια κατέγραψε ο φωτογραφικός φακός του Γιώργου Κονταρίνη σε παραλία της Κέρκυρας, αποτυπώνοντας την εικόνα που επικρατεί σε βάθος μόλις 4-5 μέτρων από την ακτή. Ξαπλώστρες, βάσεις για ομπρέλες και τμήματα θαλάσσιου ποδηλάτου βρίσκονται στον βυθό της θάλασσας.
Μιλώντας στην ΕΡΤ, περιέγραψε τα όσα είδε, λέγοντας χαρακτηριστικά πως «δεν είναι μόνο μία ξαπλώστρα, είναι παραπάνω από πέντε ξαπλώστρες στην ίδια παραλία».
Σημειώνετα πως πέρυσι είχε φωτογραφίσει πάλι ομπρέλες στον βυθό, με τις εικόνες να έχουν προκαλέσει πλήθος αντιδράσεων στο διαδίκτυο, ενώ παρά τις παρεμβάσεις που έχουν γίνει ο βυθός εξακολουθεί να είναι γεμάτος με αντικείμενα που δεν ανήκουν εκεί.
Εκτιμά επίσης πως μάλλον παρασύρθηκαν από κάποιο έντονο καιρικό φαινόμενο, με το πρόβλημα να παραμένει καθώς δεν απομακρύνθηκαν από τον βυθό.
«Από τη μία πλευρά της παραλίας βλέπεις στον βυθό αστερίες, ψαράκια, βράχια, ζωή και όλα αυτά και από την άλλη βλέπεις ομπρέλες, βάσεις από ομπρέλες, ένα ποδήλατο», είπε χαρακτηριστικά ο φωτορεπόρτερ.
Η εκπρόσωπος του Greek Eco Project, Αυγή Μεταξά, μιλώντας στο ΕΡΤnews, σημείωσε πως δεν αποτελεί μεμονωμένο φαινόμενο, σημειώνοντας πως με τις καταδύσεις που πραγματοποιεί η ομάδα παρατηρούνται διάφορα ευρήματα στον βυθό.
«Ό,τι σκουπίδι δημιουργούμε», σημείωσε χαρακτηριστικά, αργά ή γρήγορα μπορεί να καταλήξει στη θάλασσα.
Επιπλέον στάθηκε στο κόστος καθαρισμού το οποίο μπορεί να ανέλθει ακόμα και στα 10.000 ευρώ σε μια διημερή επιχείρηση εντός μιας περιοχής που μπορεί να είναι ιδιαίτερα επιβαρυμένη.


- 11η Σεπτεμβρίου: Πώς μέσα σε λίγες ώρες άλλαξε για πάντα ο κόσμος
- Κασιδιάρης: Τα 5 σενάρια για την επιστροφή στη Βουλή και ο «γρίφος» του Αρείου Πάγου
- Τα πρότζεκτ που δεν πρόλαβε να υλοποιήσει ο Γιώργος Μαζωνάκης: Οι εμφανίσεις και το νέο τραγούδι
- Ο εκνευρισμός Μητσοτάκη με Φλωρίδη-Άδωνι, το reunion Κώστα και Αμάλ και οι καπετάνιοι του Τσίπρα
Ακολουθήστε το Reader στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις και τα νέα από την Ελλάδα και τον κόσμο.