Μενού
nosokomeio nea
Νοσοκομείο | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Ένα πολύ άγριο έγκλημα έλαβε χώρα το βράδυ της Πέμπτης στην ψυχιατρική κλινική του Γενικού Νοσοκομείου Κέρκυρας, όπου ένας 45χρονος άνδρας σκότωσε μία 63χρονη χτυπώντας τη αρκετές φορές στο πρόσωπο και την περιοχή του λαιμού.

Λίγες ώρες μετά το σκληρό περιστατικό, γιατροί και νοσηλευτές μίλησαν στο Mega για το χρονικό, μιλώντας παράλληλα ελλείψεις στο νοσηλευτικό ίδρυμα, οι οποίες έπαιξαν τον δικό τους ρόλο στο έγκλημα. «Σκότωσε, ουσιαστικά, μία άλλη νοσηλευόμενη, η οποία ήταν για λίγες ώρες στην κλινική. Χρειάζεται οπωσδήποτε πολύ περισσότερο προσωπικό, για να νοσηλεύει αυτά τα περιστατικά» ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Μιχάλης Γιαννάκος, πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Το χρονικό του περιστατικού

Το περιστατικό, όπως αναφέρθηκε, σημειώθηκε λίγο μετά τις 10.00 το βράδυ όταν ο 45χρονος ασθενής σηκώθηκε από το κρεβάτι του, και εξαπέλυσε επίθεση στη 63χρονη με ό,τι έβρισκε μπροστά του.

Σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση, η γυναίκα χτυπήθηκε με στυλό και ξύλινα μαχαιροπήρουνα, είχε 12 τραύματα σε πρόσωπο και λαιμό, ενώ ο θάνατός της ήταν ακαριαίος. «Στη συγκεκριμένη βάρδια, όπως και σε όλες τις άλλες βάρδιες, ήταν δύο έμπειροι και ικανότατοι νοσηλευτές που γνώριζαν και έκαναν τη δουλειά τους, όπως άλλωστε όλα αυτά τα χρόνια, που εργάζονται» σημείωσε με τη σειρά της η Ντίνα Ιωάννου, πρόεδρος Εργαζομένων του Νοσοκομείου.

«Αυτοί οι δύο νοσηλευτές έκαναν τη δουλειά για τέσσερις και για έξι μαζί, καταλαβαίνετε την ιδιατερότητα της δουλειάς και την ιδιαιτερότητα των συγκεκριμών περιστατικών» συμπλήρωσε σχετικά η πρόεδρος των εργαζομένων.

«Δέχθηκε τα χτυπήματα την ώρα που κοιμόταν»

Σύμφωνα με όσα είπε δημοσιογράφος του kerkyrasimera.gr στο Action24, και οι δύο νοσηλεύονταν στο τμήμα οξέων περιστατικών και ενδεχομένως τυχαία πήγε στο δωμάτιο της 63χρονης ο 45χρονος. Μάλιστα, φαίνεται ότι η γυναίκα δεν ακούστηκε ούτε να φωνάζει ούτε να αντιδρά, κάτι που εξετάζεται από τις Αρχές.

Όπως ανέφερε η ΕΡΤ, αυτόπτες μάρτυρες περιέγραψαν τη σκηνή του εγκλήματος ως φρικιαστική.

Αμέσως μετά τη δολοφονική επίθεση, κινητοποιήθηκαν γιατροί και άνδρες της ασφάλειας του νοσοκομείου ενώ στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί και ο 45χρονος περιορίστηκε σε δωμάτιο στην Ψυχιατρική Κλινική.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA