Μενού
Vasilis Kikilias
Ο υπουργός Πολιτικής Προστασίας Βασίλης Κικίλιας | Eurokinissi/ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ
  • Α-
  • Α+

«Τελικά η κυβέρνηση τα κατάφερε, συγκρατήσαμε τις τιμές και θα τις συγκρατήσουμε καθ΄ όλη  τη διάρκεια του καλοκαιριού», δηλώνει μεταξύ άλλων ο Βασίλης Κικίλιας σε βίντεο στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αναφορικά με τις τιμές στα ακτοπλοϊκά εισιτήρια

Υπενθυμίζεται ότι, στις χθεσινές του ανακοινώσεις από τις Σπέτσες (16/5), ανακοίνωσε νέες μειώσεις έως και 32% σε εισιτήρια ταχύπλοων. Οι μειώσεις αφορούν ταχύπλοα που χρησιμοποιούσαν ήδη «πράσινα» καύσιμα και δεν υποστούν τις αυξήσεις τις ΕΕ. 

Αναλυτικά η δήλωση του Βαασίλη Κικίλια από τις Σπέτσες

Συγκεκριμένα ο Υπουργός Ναυτιλίας, Βασίλης Κικίλιας, δήλωσε εχθές από τις Σπέτσες: «Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι σήμερα, καθώς μετά την συγκράτηση και μη αύξηση των τιμών των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων, όπως είχαμε υποσχεθεί και δεσμευθεί υπήρξαν ανακοινώσεις σε ό,τι έχει να κάνει με τα ταχύπλοα και τη μείωση μέχρι 32% των τιμών των εισιτηρίων για την ελληνική οικογένεια, αλλά και για τις παρέες πάνω από τρία άτομα. 

Και αυτό είναι πάρα πολύ σημαντικό για εμάς, γιατί αφορά την συγκριτική πλειοψηφία των νησιωτικών προορισμών μας και δείχνει ότι ενδιαφερόμαστε και στηρίζουμε την ελληνική οικογένεια, τους ταξιδιώτες, τους νησιώτες μας και όλο τον κόσμο που έχει προσδοκίες να έχουμε, φέτος, μία πολύ ισχυρή τουριστική περίοδο και παραπάνω έσοδα για τους Έλληνες σε όλα τα επίπεδα.

Για μία ακόμη φορά, δηλώνουμε την ικανοποίησή μας για αυτή την εξέλιξη», δήλωσε ο Βασίλης Κικίλιας. 

ΕΕ: Αύξηση τιμής στα ακτοπλοϊκά για πράσινη μετάβαση 

Υπενθυμίζεται ότι, λόγω της υποχρέωσης από την Ευρωπαϊκή Ένωση, να χρησιμοποιούν όλα τα πλοία από την 1η Μαΐου «πράσινο» καύσιμο, που είναι πιο ακριβό, οι ακτοπλοϊκές εταιρείες είχαν προαναγγείλει αυξήσεις στις τιμές των εισιτηρίων κατά 12%- 15%.

Προκειμένου να συγκρατηθούν οι τιμές για  τους ταξιδιώτες και να μη γίνουν οι παραπάνω αυξήσεις, η κυβέρνηση προχώρησε σε μείωση των λιμενικών τελών κατά 50%.

Έτσι επιτεύχθηκε ο στόχος να μη γίνουν οι αυξήσεις στις αρχές του μήνα, ενώ σήμερα ανακοινώθηκαν από την αγορά μειώσεις έως και 32% στα εισιτήρια των ταχύπλοων που ήδη χρησιμοποιούσαν πράσινο καύσιμο. Οι μειώσεις που ανακοινώθηκαν αφορούν οικογένειες και παρέες 3 ατόμων και άνω.
 

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA