Μενού
kinisi
Κίνηση | Eurokinissi
  • Α-
  • Α+

Κορυφώνεται η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα, σήμερα Τρίτη 7 Μαΐου. Με όλα τα μέσα, αυτοκίνητα, ΚΤΕΛ, πλοία και αεροπλάνα όσοι εγκατέλειψαν το κλεινόν άστυ, επιστρέφουν στην Αθήνα.

Για τον λόγο αυτό η Τροχαία έχει θέσει σε ισχύ όλα τα έκτακτα μέτρα και στα δύο ρεύματα των εθνικών οδών. Σύμφωνα με την Τροχαία, στην Αττική από τις 6 το πρωί της Δευτέρας του Πάσχα μέχρι τις 2 τα ξημερώματα σήμερα (7/5) 64.100 οχήματα πέρασαν από την Αθηνών - Κορίνθου και 46.814 οχήματα από την Αθηνών - Λαμίας.

Οι καθυστερήσεις ειδικά το βράδυ ήταν μεγάλες στην Εθνική Αθηνών-Κορίνθου, ενώ στα κόκκινα αναμένεται και σήμερα η κίνηση στις εθνικές οδούς ειδικά μετά το μεσημέρι, το απόγευμα και το βράδυ.

Χωρίς να μπορεί κανείς να υπολογίσει με ακρίβεια το σημερινό κύμα επιστροφής, δεδομένου ότι μέχρι τη Μεγάλη Παρασκευή είχαν αναχωρήσει 351.000 αυτοκίνητα από την Αθηνών-Κορίνθου και 267.000 από την Αθηνών-Λαμίας, η κίνηση στις εθνικές οδούς αναμένεται να είναι αυξημένη.

Στην Αθηνών-Κορίνθου από την Κόρινθο προς την Αθήνα η κίνηση είναι ήδη μεγάλη, με ορισμένα τμήματα του αυτοκινητόδρομου να είναι στο «κίτρινο» και πολλά στο «κόκκινο».

kinisi

«Καραμπόλα» τριών οχημάτων στα διόδια των Ν. Μαλγάρων

Σε εξέλιξη είναι η επιστροφή των εκδρομέων του Πάσχα από την περιφέρεια προς τη Θεσσαλονίκη. Αυξημένη καταγράφεται από τις 12 το μεσημέρι η κίνηση των οχημάτων τόσο στα διόδια των Ν. Μαλγάρων επί της ΠΑΘΕ όσο και στα διόδια της Ανάληψης στην Εγνατία Οδό, ενώ ομαλά διεξάγεται η κυκλοφορία στην εθνική οδό που συνδέει τη Θεσσαλονίκη με την Χαλκιδική.

Νωρίτερα, στο ύψος των Ν. Μαλγάρων, παρατηρήθηκαν καθυστερήσεις στην κυκλοφορία εξαιτίας σύγκρουσης τριών οχημάτων (στο ρεύμα προς Θεσσαλονίκη) με υλικές μόνο ζημιές. Τα εμπλεκόμενα οχήματα -σύμφωνα με την Τροχαία- βρίσκονται στην άκρη του οδοστρώματος και γίνεται καταγραφή του συμβάντος.

Στο σημείο του τροχαίου εφαρμόζονται τον τελευταίο καιρό κυκλοφοριακές ρυθμίσεις λόγω εκτέλεσης εργασιών στην γέφυρα του Αξιού (στο ρεύμα εισόδου). Δεδομένης της αυξημένης κίνησης εξαιτίας της επιστροφής των εκδρομέων (αναμένεται να κορυφωθεί τις επόμενες ώρες), το συγκεκριμένο οδικό τμήμα αναμένεται να είναι επιβαρυμένο.

Με 100% πληρότητα καταπλέουν τα πλοία

Από νωρίς το πρωί ξεκίνησαν να καταπλέουν στο λιμάνι του Πειραιά τα πρώτα πλοία από την Κρήτη, με την πληρότητα να είναι στο 100%. Σημειώνεται πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, σήμερα αναμένονται 20 αφίξεις πλοίων με εκδρομείς από νησιά του Αιγαίου και την Κρήτη, καθώς και 39 από Αργοσαρωνικό.

Περίπου 25.000 επιβάτες αναμένονται στο λιμάνι του Πειραιά από τα δρομολόγια των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης.

Αντίστοιχες είναι και οι εικόνες από τα λιμάνια της Ραφήνας και του Λαυρίου, καθώς είναι προγραμματισμένες 16 και 8 αφίξεις πλοίων, αντίστοιχα.

Google News

Ακολουθήστε το Reader.gr στα Google News για να είστε πάντα ενημερωμένοι για όλες τις ειδήσεις από την Ελλάδα και τον κόσμο.

BEST OF LIQUID MEDIA